ניווט

    • הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • משתמשים
    • קבוצות
    • חיפוש

    טשולנט / חמין

    קולינרי
    10
    16
    228
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוסי ווייס
      יוסי ווייס נערך לאחרונה על ידי

      טשולנט זה הדבר היחיד שאני עוסק בבישולים בתור גבר, ועניין אותי מאוד הפוסט הזה
      שני שאילות קטנות. טשולנט
      1 בלי שעועית נקרא בכלל טושלנט? (מעניין, התארחתי כבר בארה"ב אצל הרבה משפחות, אצל כולם היה שעועית בטושלנט)
      2 הבצל שהסופת באמצע זה היה הבצל המטוגן שהוצאת מקודם מהסיר, נכון?

      גיטי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • גיטי
        גיטי ניהול קולינרי מומחה @יוסי ווייס נערך לאחרונה על ידי

        @יוסי-ווייס אמר בטשולנט / חמין:

        טשולנט זה הדבר היחיד שאני עוסק בבישולים בתור גבר, ועניין אותי מאוד הפוסט הזה
        שני שאילות קטנות. טשולנט
        1 בלי שעועית נקרא בכלל טושלנט?

        שאלה טובה...

        2 הבצל שהסופת באמצע זה היה הבצל המטוגן שהוצאת מקודם מהסיר, נכון?

        אכן.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • r_f
          r_f נערך לאחרונה על ידי

          @גיטי
          מקסים
          איך ניתן ליצור איתך קשר?

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • א.נ.
            א.נ. @גיטי נערך לאחרונה על ידי

            מנסיון, הסוכר השרוף בהחלט נותן את הצבע, וחייבים לתפוס את הרגע הנכון - שנייה קודם זה מתוק מדי ושניה אחרי מר מדי. בנוסף - הוא נותן את הצבע העמוק רק אחרי שהייה הגונה על הפלטה, וזה כבר משתנה מבית לבית.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • שלום דיין
              שלום דיין P P ניהול נערך לאחרונה על ידי

              וואו.
              איזו אגדה הולכת פה...

              אני רק שאלה.
              כבר תקופה ארוכה שאנחנו נמנעים מבשר בצ'ולנט, מתחברים לאחרונה יותר לעוף (שמים נייר אפייה מעל הכל, וכרעיים).
              יש סיכוי להשתמש בחזה עוף (אפילו פרוס) בצורה שלא תהיה יבשה כ"כ?
              אולי לעשות כמו התהליך המדהים של הפוסט, ולשים שניצל בין השכבות?

              ממש תודה על השיתוף והדברים המעניינים.

              גיטי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • יוסי ווייס
                יוסי ווייס נערך לאחרונה על ידי

                לי יש גם שאלה
                השכבות שמדובר כאן
                אם מבשלים הכל ביחד באותו סיר יש הבדל אם יש שכבות או שהכל מעורבב בלי סדר
                בהלכות תערובות ובשר וחלב רואים שע"י בישול הטעם עובר לא משנה איפה זה מונח למעלה או למטה......

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • גיטי
                  גיטי ניהול קולינרי מומחה @שלום דיין נערך לאחרונה על ידי

                  @שלום-דיין אמר בטשולנט / חמין:

                  יש סיכוי להשתמש בחזה עוף (אפילו פרוס) בצורה שלא תהיה יבשה כ"כ?

                  חזה עוף אהוד במיוחד על אוהבי הדיאטות:)

                  יש לכך סיבה:

                  חזה עוף כמעט לא מכיל שומן, לכן הוא צריך בישול של כמה דקות ולא יותר, אחרת יתייבש.

                  אם תכניסו אותו לטשולנט הוא לעולם יהיה יבש.

                  ממש תודה על השיתוף והדברים המעניינים.

                  תודה

                  @יוסי-ווייס אמר בטשולנט / חמין:

                  לי יש גם שאלה
                  השכבות שמדובר כאן
                  אם מבשלים הכל ביחד באותו סיר יש הבדל אם יש שכבות או שהכל מעורבב בלי סדר
                  בהלכות תערובות ובשר וחלב רואים שע"י בישול הטעם עובר לא משנה איפה זה מונח למעלה או למטה......

                  כשמדובר בסיר ענק יש חשיבות לשכבות.

                  הרבה יותר קל ומהיר להגיש את הצ'ונט כשלא צריך לחפש "איפה יש תפוחי אדמה? אה, הם למטה? אוי איך מגיעים אליהם עכשיו? אה, אז נוציא את כל תכולת הסיר ואז נגיע לתפודים? ומה יהיה בינתיים עם כל מה שהוצאנו? יתקרר?"

                  הבנתם?

                  יוסי ווייס 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                  • יוסי ווייס
                    יוסי ווייס @גיטי נערך לאחרונה על ידי

                    @גיטי אמר בטשולנט / חמין:

                    @שלום-דיין אמר בטשולנט / חמין:

                    יש סיכוי להשתמש בחזה עוף (אפילו פרוס) בצורה שלא תהיה יבשה כ"כ?

                    חזה עוף אהוד במיוחד על אוהבי הדיאטות:)

                    יש לכך סיבה:

                    חזה עוף כמעט לא מכיל שומן, לכן הוא צריך בישול של כמה דקות ולא יותר, אחרת יתייבש.

                    אם תכניסו אותו לטשולנט הוא לעולם יהיה יבש.

                    ממש תודה על השיתוף והדברים המעניינים.

                    תודה

                    @יוסי-ווייס אמר בטשולנט / חמין:

                    לי יש גם שאלה
                    השכבות שמדובר כאן
                    אם מבשלים הכל ביחד באותו סיר יש הבדל אם יש שכבות או שהכל מעורבב בלי סדר
                    בהלכות תערובות ובשר וחלב רואים שע"י בישול הטעם עובר לא משנה איפה זה מונח למעלה או למטה......

                    כשמדובר בסיר ענק יש חשיבות לשכבות.

                    הרבה יותר קל ומהיר להגיש את הצ'ונט כשלא צריך לחפש "איפה יש תפוחי אדמה? אה, הם למטה? אוי איך מגיעים אליהם עכשיו? אה, אז נוציא את כל תכולת הסיר ואז נגיע לתפודים? ומה יהיה בינתיים עם כל מה שהוצאנו? יתקרר?"

                    הבנתם?
                    כן הבנתי
                    אז הכוונה באמת שהטעם עובר בכל הסיר, רק בעת חלוקת המנות זה יותר פרקטי
                    מה שמצחיק שאחרי שיצאתי אתמול מהמחשב נזכרתי שאני בעצמי גם עושה ככה עם הטושלנט ואכן בגלל חלוקת המנות
                    ושמתם לב שפתאום בבישול הטושלנט הגברים קפצו על האשכול, ...... אולי בגלל שאוהבים טושלנט,
                    או שפשוט בטשולנט יש עוד גברים כמוני שעוזרים בבישול.......

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • יוסי ווייס
                      יוסי ווייס @גיטי נערך לאחרונה על ידי

                      @גיטי אמר בטשולנט / חמין:

                      @שלום-דיין אמר בטשולנט / חמין:

                      יש סיכוי להשתמש בחזה עוף (אפילו פרוס) בצורה שלא תהיה יבשה כ"כ?

                      חזה עוף אהוד במיוחד על אוהבי הדיאטות:)

                      יש לכך סיבה:

                      חזה עוף כמעט לא מכיל שומן, לכן הוא צריך בישול של כמה דקות ולא יותר, אחרת יתייבש.

                      אם תכניסו אותו לטשולנט הוא לעולם יהיה יבש.

                      ממש תודה על השיתוף והדברים המעניינים.

                      תודה

                      @יוסי-ווייס אמר בטשולנט / חמין:

                      לי יש גם שאלה
                      השכבות שמדובר כאן
                      אם מבשלים הכל ביחד באותו סיר יש הבדל אם יש שכבות או שהכל מעורבב בלי סדר
                      בהלכות תערובות ובשר וחלב רואים שע"י בישול הטעם עובר לא משנה איפה זה מונח למעלה או למטה......

                      כשמדובר בסיר ענק יש חשיבות לשכבות.

                      הרבה יותר קל ומהיר להגיש את הצ'ונט כשלא צריך לחפש "איפה יש תפוחי אדמה? אה, הם למטה? אוי איך מגיעים אליהם עכשיו? אה, אז נוציא את כל תכולת הסיר ואז נגיע לתפודים? ומה יהיה בינתיים עם כל מה שהוצאנו? יתקרר?"

                      הבנתם?

                      כתבתי תגובה ולא עלה, לא יודע למה
                      אנסה שוב

                      כן הבנתי טוב, אז אכן אין מחלוקת בין ההלכה למציאות, ורק בגלל חלוקת המנות
                      ומה שמצחיק שאחרי שיצאתי מהמחשב אתמול נזכרתי שבעצם אני בעצמי עושה שכבות בטושלנט ואכן בגלל החלוקה
                      ושמתם לב למשהו מעניין?
                      שהגברים התעוררו פתאום בבישול הטושלנט
                      זה בגלל שגברים אוהבים טשולנט? או בגלל שיד עוד גברים שעוזרים בבישול הטושלנט כמוני...........

                      ועוד משהו שנזכרתי ששמעתי פעם שיש אמרקאים שלא מכניסים תפו"א לטשולנט, אבל לא שמעתי על שעועית שלא מכניסים

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • מטעמים
                        מטעמים משתמש תומך נערך לאחרונה על ידי

                        כבר תקופה ארוכה שאנחנו נמנעים מבשר בצ'ולנט, מתחברים לאחרונה יותר לעוף (שמים נייר אפייה מעל הכל, וכרעיים).

                        אני נוהג להכניס רק עוף (ירכיים) לתוך הטשולנט, כי ראיתי שהוא הרבה יותר פופולארי מהבשר, (במיוחד אצל הצעירים),
                        אני תמה מאוד מדוע אף פעם לא ראיתי את זה אצל אף אחד?..

                        יוסי ווייס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יוסי ווייס
                          יוסי ווייס @מטעמים נערך לאחרונה על ידי

                          @מטעמים אמר בטשולנט / חמין:

                          כבר תקופה ארוכה שאנחנו נמנעים מבשר בצ'ולנט, מתחברים לאחרונה יותר לעוף (שמים נייר אפייה מעל הכל, וכרעיים).

                          אני נוהג להכניס רק עוף (ירכיים) לתוך הטשולנט, כי ראיתי שהוא הרבה יותר פופולארי מהבשר, (במיוחד אצל הצעירים),
                          אני תמה מאוד מדוע אף פעם לא ראיתי את זה אצל אף אחד?..
                          אצלינו גם מכניסים עוף + בשר

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • First post
                            Last post
                          חוקי הפורום - חובה לקרוא!
                          עיצוב: GolanArt

                          3
                          מחובר

                          2.6k
                          משתמשים

                          4.2k
                          נושאים

                          32.6k
                          פוסטים