חלבי - פיצות אישיות ללא התפחה


  • ניהול קולינרי

    פיצות אישיות עם לבן.jpg
    לבצק:

    280 גר' קמח תופח (ואם אין, משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים כ-כפית שטוחה אבקת אפיה)

    250 מ"ל לבן (גילה)

    2 כפות חומץ

    2 כפות שמן זית (קונפי)

    1/2 - 3/4 כפית מלח

    3 כפות גבינת פרמזן / אמנטל / עמק וכד'

    לציפוי:

    1/2 צנצנת רוטב מוכן לפיצה / קטשופ + אורגנו/בזילקום-יבש + תבלין לפיצה + גבישי שום.

    1/2 - 1 כוס פתיתי עמק וכד'

    אופן ההכנה:

    מערבבים במזלג את מרכיבי הבצק עד שהוא מתחיל להתגבש.

    מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת כדור בצק נעים לעבודה.

    מכסים בניילון ונותנים לנוח 15 דקות.

    בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות.

    מחלקים את הבצק ל18 - 12 חלקים ומרדדים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ או פחות.

    מורחים את הרוטב המוכן ומפזרים גבינה בנדיבות.

    אופים 15 דקות עד ששולי הפיצה וגם התחתית מזהיבים.

    מתכון של "השף הלבן" (תנובה)


  • P S ניהול

    נראה נהדר!
    תודה!


  • ניהול קולינרי

    הערה חשובה בעקבות דשי"ם שהבצק יצא דביק:

    חובה לעבוד עם משקל ולהכין את הבצק בדיוק לפי המתכון. כל סטייה מהמשקלים הרשומים תניב בצק דביק / יבש שבלתי אפשרי לרדד.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

5
מחובר

2.3k
משתמשים

4.1k
נושאים

31.7k
פוסטים