בשרי - צלעות טלה פרסיאד


  • ניהול קולינרי

    צלע טלה הוא נתח משובח במיוחד.

    רך, עסיסי, מלא טעם ובדרך כלל מוכר כמתאים להכנה על האש עם מינימום תיבול (מלח גס ופלפל שחור גרוס).

    הפעם נכין אותו בתנור עם ציפוי קריספי טעיםםםם.

    מתנצלת מראש, אבל הפעם לא מדובר במתכון מדויק. האמת, שאיך שתכינו, יהיה טעים וממכר.

    והתנצלות נוספת: כרגע אין לי תמונה כי הכל נאכל לפני שהספקתי לצלם... בלי נדר, כשאכין שוב, אעלה תמונה.

    אז מה אנחנו צריכים?

    צלעות טלה

    חרדל איכותי

    שמן זית - עדיף קונפי

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    פטרוזיליה טרייה קצוצה

    בזיליקום טרי קצוץ - לבחירה

    פירורי לחם פנקו / מוזהבים

    אופן ההכנה

    מחממים את התנור לחום גבוה מאוד.

    מסדרים את הצלעות על רשת עם החלק השומני כלפי מעלה.

    שמים תבנית ריקה בתחתית התנור - לקליטת הנוזלים ולמניעת התלכלכות התנור.

    צולים כמה דקות לקבלת השחמה חלקית.

    הצלעות לא אמורות להתבשל לגמרי!

    מוציאים מהתנור

    עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש

    מערבבים חרדל, מלח, פלפל ושמן זית בצלחת / קערה רחבה לקבלת משחה חלקה.

    בקערה שנייה מערבבים את עשבי התיבול עם הפירורים.

    מושחים את הצלעות מכל הכיוונים במשחת החרדל.

    טובלים בקערת הפירורים ומצפים היטב.

    מסדרים את הצלעות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים מעל עוד קצת פירורים.

    אופים בחום בינוני גבוה 220 מעלות עד להזהבה. הופכים וממשיכים לאפות עד שהצלעות מוכנות.

    לא לייבש אמנם קשה לייבש צלעות טלה, אבל גם את זה ראיתי...

    זמן האפייה משתנה מתנור לתנור ובהתאם למידת העשייה הרצויה.

    בדרך כלל אוכלים צלעות טלה ברמה של "מדיום רייר" או מקסימום "מדיום וול" ובשום אופן לא "וול דאן".

    בהצלחה.

    על כל שאלה, אני כאן.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

9
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.1k
פוסטים