חלבי - מרק פטריות חלומי


  • ניהול קולינרי

    מתוך הספר "מאכלים חלביים" של אביגיל מייזליק + שיפורים קלים.

    *ציטוט מתוך הספר:*
    

    בעלי טוען שהמרק הזה הוא הנוסחה האמיתית לשלום בית.
    כל כך טעים, בעיקר בגלל הירק, שלטעמי הוא אחד מפלאי הבריאה - הפטריה, שמה שלא עושים איתה זה יוצא מוצלח.
    ולמרק הזה יש באמת טעם חלומי.

    סוף ציטוט.

    המרכיבים:

    2 כפות שמן / חמאה

    2 בצלים קצוצים דק

    400 גר' פטריות שמפניון טריות קצוצות / שלמות / חתוכות לרבעים - תלוי בתוצאה הרצויה, מרוסק, חלק וכו'

    מלח, פלפל, אגוז מוסקט

    3 כפות יין לבן

    2 כפות קמח

    2 כוסות חלב

    4 כוסות מים

    1 כף אבקת מרק פטריות

    1 מיכל שמנת מתוקה

    להגשה:

    1 פיתה / 3 פרוסות לחם ישן

    1/4 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    1. מחממים בסיר את השומן, מלח ופלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את הבצלים הקצוצים. מטגנים על אש בינונית גבוהה 3 דקות. מנמיכים את האש ומטגנים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך מאוד וזהוב. מגבירים את החום ומוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שרוב נוזלי הפטריות מתאדים.

    2. מוסיפים את היין (דגלסה) ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. מנמיכים את הטמפרטורה ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ותוך כדי בחישה מוסיפים כוס אחת של חלב (שוב דגלסה ) מערבבים היטב כדי למנוע גושים. מוסיפים בהדרגה את יתרת החלב והמים. מביאים לרתיחה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את השמנת המתוקה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.

    3. השלב הזה לא הכרחי אך מוסיף.

    (אני בדרך כלל מדלגת עליו ומגישה עם קרוטונים קנויים.)

    לפני ההגשה קורעים את הפיתה לחתיכות קטנות או חותכים את הלחם לקוביות בגודל 1.5 ס"מ. מחממים במחבת את השמן ומזהיבים היטב את פיסות הפיתה.

    מעבירים לנייר סופג.

    מגישים את המרק עם הקרוטונים.

    בהצלחה ולבריאות.


  • ניהול קולינרי

    @נעמי-בוקרה-20710

    עונה על השאלה שלך או שרצית משהו אחר?


  • P P משתמש מתקדם

    מצויין. ראיתי כבר בבוקר.
    אינלימושג למה לא עשיתי לייק...


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

17
מחובר

2.2k
משתמשים

4.1k
נושאים

31.6k
פוסטים