ניווט

    • הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • משתמשים
    • קבוצות
    • חיפוש

    חלבי - מרק פטריות חלומי

    מרקים
    2
    3
    37
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גיטי
      גיטי ניהול קולינרי מומחה נערך לאחרונה על ידי גיטי

      מתוך הספר "מאכלים חלביים" של אביגיל מייזליק + שיפורים קלים.

      *ציטוט מתוך הספר:*
      

      בעלי טוען שהמרק הזה הוא הנוסחה האמיתית לשלום בית.
      כל כך טעים, בעיקר בגלל הירק, שלטעמי הוא אחד מפלאי הבריאה - הפטריה, שמה שלא עושים איתה זה יוצא מוצלח.
      ולמרק הזה יש באמת טעם חלומי.

      סוף ציטוט.

      המרכיבים:

      2 כפות שמן / חמאה

      2 בצלים קצוצים דק

      400 גר' פטריות שמפניון טריות קצוצות / שלמות / חתוכות לרבעים - תלוי בתוצאה הרצויה, מרוסק, חלק וכו'

      מלח, פלפל, אגוז מוסקט

      3 כפות יין לבן

      2 כפות קמח

      2 כוסות חלב

      4 כוסות מים

      1 כף אבקת מרק פטריות

      1 מיכל שמנת מתוקה

      להגשה:

      1 פיתה / 3 פרוסות לחם ישן

      1/4 כוס שמן

      אופן ההכנה:

      1. מחממים בסיר את השומן, מלח ופלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את הבצלים הקצוצים. מטגנים על אש בינונית גבוהה 3 דקות. מנמיכים את האש ומטגנים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך מאוד וזהוב. מגבירים את החום ומוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שרוב נוזלי הפטריות מתאדים.

      2. מוסיפים את היין (דגלסה) ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. מנמיכים את הטמפרטורה ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ותוך כדי בחישה מוסיפים כוס אחת של חלב (שוב דגלסה ) מערבבים היטב כדי למנוע גושים. מוסיפים בהדרגה את יתרת החלב והמים. מביאים לרתיחה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את השמנת המתוקה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.

      3. השלב הזה לא הכרחי אך מוסיף.

      (אני בדרך כלל מדלגת עליו ומגישה עם קרוטונים קנויים.)

      לפני ההגשה קורעים את הפיתה לחתיכות קטנות או חותכים את הלחם לקוביות בגודל 1.5 ס"מ. מחממים במחבת את השמן ומזהיבים היטב את פיסות הפיתה.

      מעבירים לנייר סופג.

      מגישים את המרק עם הקרוטונים.

      בהצלחה ולבריאות.

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
      • גיטי
        גיטי ניהול קולינרי מומחה נערך לאחרונה על ידי

        @נעמי-בוקרה-20710

        עונה על השאלה שלך או שרצית משהו אחר?

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • נעמי בוקרה 20710
          נעמי בוקרה 20710 P P משתמש מתקדם נערך לאחרונה על ידי

          מצויין. ראיתי כבר בבוקר.
          אינלימושג למה לא עשיתי לייק...

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • First post
            Last post
          חוקי הפורום - חובה לקרוא!
          עיצוב: GolanArt

          3
          מחובר

          2.5k
          משתמשים

          4.2k
          נושאים

          32.4k
          פוסטים