פרווה - חביתה סופלה


  • ניהול קולינרי

    פריטטה סופלה.jpg

    סוּפְלֶה (בצרפתית: soufflé, בעברית: תפיחה) מקור שם המאכל בפועל הצרפתי souffler שמשמעו "להתנפח" או "להתפוצץ".

    המצרכים:
    1/2 חבילה בצל ירוק
    1/2 חבילה פטרוזיליה
    8-10 ביצים
    1/2 כפית מלח
    שמן, לטיגון.

    כלי עבודה:
    רינגים בקוטר הרצוי
    מלקחיים
    סכין חלקה לא חדה עם סיומת עגולה
    מרית עמידה בחום
    מחבת נון סטיק.

    אופן ההכנה:
    קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה.
    טורפים היטב את הביצים עם המלח ומקציפים מעט עם מטרפה ידנית. המלח עוזר להקצפה וגם מוסיף טעם.
    מוסיפים את הירוקים הקצוצים וטורפים יחד.

    מחממים את הרינג בתוך מחבת משומנת. שופכים פנימה מתערובת הביצים, התערובת תתחיל לעלות מעט - "להתנפח"- ממשיכים בטיגון עד שרואים שהדפנות מתחילות להתייצב.

    עוברים עם הסכין סביב הפריטטה ובודקים אם היא מתחילה להיפרד מהדפנות.

    תופסים את הרינג עם המלקחיים ובעזרת המרית מרימים את הפריטטה יחד עם הרינג והופכים.

    עוברים שוב עם הסכין סביב הפריטטה ומפרידים אותה מהדפנות, ממשיכים לטגן את הפריטטה בתוך הרינג 1-2 דקות נוספות עד שהיא יציבה.

    בהצלחה.


  • P S ניהול

    מגרה במיוחד!


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

9
מחובר

2.2k
משתמשים

4.1k
נושאים

31.6k
פוסטים