איך מוציאים חריפות מהיד?
-
ביום שיש קצצתי פלפלים חריפים ועשיתי טעות אחת, לא שמתי כפפות...
ניסיתי לשטוף את הידיים עם כל חומר שעלה לי לראש וכלום לא עזר- החריפות נשארה לי באצבעות
יש מישהו שיודע מה מוציא את החריפות?תודה!
-
@margalit אני שמעתי ששמן זית טוב במקרה שאוכלים משהו חריף
וגם ניסיתי וזה עזר
לכאורה זה עוזר גם לחריפות בידים -
@bbn
תודה!
אבל לא עזר. -
-
@bbn
בלי לקרוא את זה שיפשפתי והשארתי את הידיים כמה דקות עם השמן.
כתוב שמן, חלב/ יוגורט ובינהם כתוב עוד משהו שהוא חסום לי.
מה כתוב שם? (אם אתם לא בנטפרי) -
@margalit אני גם בנטפרי
אני מנסה לשאול רגע מישהו -
@margalit עכשיו מישהו שלח לי
זה כל מה שכתוב שם על פלפל חריף , שיהיה אולי לתועלת למי שלא ניכנס לו בכלל לאתר הזהפלפל חריף
אז קילפתם פלפל חריף בלי כפפות ועכשיו הידיים פשוט שורפות! אחרי שטיפה קלה במי ברז הבנתם שזה לא הפתרון, מה עושים עכשיו? ישנם כמה פתרונות:
שמן. שמן הוא המצרך הכי נגיש במטבח והוא בהחלט לא משמש רק לטיגון. כדי להרגיע ידיים שורפות מפלפלים נסו לשפשף אותן בשמן למשך מספר דקות. במידה ותחושב הצריבה לא עוברת נסו את השיטות הבאות.
משחת שיניים. אולי תופתעו לגלות אבל משחת שיניים היא כמו טיפול קסם לידי פלפל שורפות. מרחו שכבה דקה ואחידה על כפות הידיים ותנו למשחה להתקשות מעט. שטפו את הידיים וקרצפו היטב והריח ותחושת הצריבה ייעלמו, אתם כמובן תישארו עם ריח מנטה מרענן.
חלב / יוגורט. לגבי שני המצרכים הללו עדיין קיימת מחלוקת, יש שיישבעו שטבילת הידיים בקערת חלב או יוגורט עושה פלאים לתחושת הצריבה בזמן שאחרים יטענו בתוקף שמדובר במיתוס. טבלו את הידיים בקערת חלב או יוגורט עד שתחושת הצריבה נעלמת וספרו לנו מה אתם חושבים. -
@bbn
תודה!
המשחת שיניים באמת עזרה (לא לגמרי, אבל עכשיו זה נסבל). -
כפי הזכור לי,
גם מלח גס (מלח בישול) עוזר. -
@margalit יש עוד איזו אופציה שמועילה בעיקר לידים שומניות ולהוצאת כל ריח רע מהיד ומסתבר שגם לזה
להרטיב את היד ולשפוך מעט קפה נמס ולשפשף, לשטוף, הידים יוצאות חדשות
אני קבוע עושה כך... -
משחת שיניים מועילה באופן כללי גם לכוויות מאש מנסיון...
ורפואה שלימה....
-
כשנורא חריף בפה, שותים מים קרים וזה עוזר רק לכמה שניות. מניסיון, דוקא לשתות מים חמים יהיה קצת שורף בהתחלה אבל זה מוציא את החריפות מיד.
אני כמעט בטוח שזה יעיל גם לידיים, נסו פשוט לשטוף ידיים עם מים כמה שיותר חמים. -
אצלינו תמיד תמיד בכל כוויה שמים משחת שינים,
תחליף מעולה לברנדשיל, לפעמים זה לא מרגיע מידית אבל עוזר מאד, -
@חנה אמר באיך מוציאים חריפות מהיד?:
אצלינו תמיד תמיד בכל כוויה שמים משחת שינים,
תחליף מעולה לברנדשיל, לפעמים זה לא מרגיע מידית אבל עוזר מאד,מוזר.. לא ידעתי.
כי מכירה מישהי שבמחנה כשהיא ישנה מרחו עליה משחת שיניים, וכל המקום נהיה לה כוויות.... -
משתמשים יקרים.
קצת סטינו כאן מהנושא...