צמחוני - קרפצ'יו סלק


  • ניהול קולינרי

    מנה מרשימה, טעימה ובריאה.

    יכולה להיות מוגשת כמנה בפני עצמה או לשמש כמצע למנת חלבון.

    המצרכים:

    לקרפצ'יו:
    1 סלק
    חומץ רגיל
    1 כף סוכר

    להגשה:
    חומץ בלסמי
    מלח גרוס
    פלפל שחור גרוס
    1 כף אגוזי לוז קצוצים
    1 כף אגוזי פקאן טבעיים קצוצים
    מיונז - לבחירה
    חרדל גרגרים - לבחירה
    פלפל צ'ילי פרוס - לבחירה
    שום קונפי.

    אופן ההכנה:
    מרתיחים מים עם מעט חומץ רגיל וסוכר
    שוטפים היטב את הסלק, לא מקלפים.
    שיטת הבישול הנ"ל נועדה לשמור על הצבע היפהפה של הסלק.
    מבשלים עד לריכוך
    מצננים ומקלפים.
    פורסים הכי דק שאפשר, ממש ברמת שקיפות.

    מסדרים בצלחת עגולה בצורה חופפת, כמו קלפים שעולים אך מעט אחד על השני.
    מתחילים מהשוליים ומתקדמים בצורה עגולה פנימה עד שכל השטח הפנימי של הצלחת מלא.
    שופכים מעל מעט בלסמי (הוא חזק מאוד בטעם ועלול להשתלט, אז בזהירות איתו)
    מחממים מחבת יבשה, מפזרים עליה מעט מלח דק, מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים, וקולים.
    חוזרים על התהליך עם אגוזי הפקאן.

    מפזרים את האגוזים הקלויים על הקרפצ'יו.

    מתבלים במלח ופלפל גרוס.

    מקשטים בנגיעות של מיונז, חרדל, פלפל צ'לי וכמה שיני שום קונפי.

    בהצלחה.

    נ.ב.
    בלי נדר, בימים הקרובים אעלה תמונה.


  • P P משתמש מתקדם

    @גיטי , לא תמיד אפשר להסתפק ב'לייק'.
    תודה רבה על כל המתכונים שאת מביאה לכאן.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

6
מחובר

2.2k
משתמשים

4.1k
נושאים

31.6k
פוסטים