מתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!
-
כשאני שמעתי ע"ז צחקתי אך לאחר שניסיתי אתם חייבים לנסות גם,
מסתבר שהרבה מאיתנו אוהבים את הדבר הזה שנקרא גבינת שמנת,
ומחירו גם לפי טעמו אפשר לומר שזו לא הגבינה הכי זולה.אכתוב לכם פה איך להכין גבינת שמנת במינימום זמן ומינימום מחיר,
פשוט כך:
ניקח שמנת חמוצה הרגילה והפשוטה,
אם רוצים ניתן להוסיף שום ושמיר לגבינת שום שמיר,
וכן בצל חתוך דק דק עם פפריקה,
או אולי זיתים,
ככל העולה על ליבכם וטעמכם.
בכל מקרה חובה לשים מלח אפשר לומר מעט בנדיבות לצורך הטעם והתהליך.נארוז את הגבינה ברשת צפופה מאוד (אני אורז עם אל בד)
נתלה את זה במקרר עם קערה מתחת (ניתן גם לשים בתוך מסננת עם קערה שינטוף לשם)
למשך 48 שעות.יצא לנו גבינת שמנת קשה וטעימה, יותר מכל גבינה שאי פעם טעמתם
נסו ותטעמו לא תתחרטו!!!נ.ב. כעיקרון שמעתי שניתן גם לתלות את הגבינה מחוץ למקרר ליום וזה יוצא יותר טוב אבל אני לא מסוגל אפי' לחשוב ע"ז
-
אתה מתכוון שהנוזלים יוצאים מהשמנת אז מה שנשאר ברשת זו גבינה?
-
@GolanArt מדויק, ממש כך
-
מפתיע! השאלה היא, האם אחרי איבוד הנפח המסויים הזה, אנחנו עדיין בחיסכון משמעותי?
-
@GolanArt כן. באמת יוצא מלא נוזלים אך הנפח לא יורד בצורה משמעותית
מה גם שמשני גביעי שמנת שעולה כל אחד 2 ש"ח יוצא לנו יותר מגביע גבינת שמנת אחת שעולה ככל הידוע לי בסביבות ה14 ש"ח,
והכי חשוב שזה יותר טעים,
ועוד יותר שזו גבינה שאתה הכנת 😉אולי בקרוב העלה לכם תמונות
לטעמי זו חובה לנסות... -
אתה מתכוון לשמנת 15%? או שמנת של פעם (30 ומשהו אחוז...)?
-
@GolanArt שמנת חמוצה הפשוטה
אני יערוך למעלה באמת, תודה
-
@חיים-כהן-1 אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה טעים וממכר!!:
@GolanArt שמנת חמוצה הפשוטה
מה זה אגב רשת צפופה? איפה משיגים את זה?
-
@GolanArt לכן כתבתי שאני עושה עם אל בד יוצא מעולה אפשר גם בגרב או משהו דומה
רשת צפופה זה הרעיון, שהנוזלים צריכים לצאת ממנו ללא השמנת שבתחילת התהליך היא עדיין רכה -
אפשר גם לארוז את השמנת בחיתול נקי, או במטלית (חדשה מהאריזה, כמובן).
-
מנסיון זה מצוין.
חייבים מלח, אבל זהירות עם הכמות.
אפשר למשל בתוך גופיה נקיה,
או חיתול בד,
משך הזמן בו נותנים לנוזלים לטפטף משפיע על הסמיכות של גבינת השמנת.
אם אוהבים פחות "קשה"
אפשר לשחרר אחרי כמה שעות.
אנחנו מכינים מחוץ למקרר לכמה שעות. (תולים את הבד על הידית של הארון, ושמים צלחת מתחת לקבל את הנוזלים.)
אח"כ הופכים את הבד לצלחת עמוקה / לכלי מתאים.שמעתי גם מתכון -על כל 2 שמנת חמוצה להוסיף אחד גיל-לבן.
זה עושה שהגבינה הסופית גם תיחתך יפה ותהיה במרקם יותר נעים,
ולא שביר ומתפורר כל כך. -
אהמ... אני לא יודעת אם תעיזו,
שמעתי מחברה שהם מכינים את הגבינה הזו בתוך --- טיטול (כמובן חדש מהאריזה) מכיוון שהוא סופח אליו את הנוזלים במהירות וחוסך את הקערה עם השלולית מתחת.
הקונוטציה אכן קשה : ) אני עצמי לא ניסיתי - בכל אופן אני מעדיפה בד מורתח ממכונת הכביסה שלנו, אבל אולי... יעזור למישהו - היא טוענת שמשבח מאד. -
@קונטרסט אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:
חייבים מלח, אבל זהירות עם הכמות.
כמה בערך ?
-
@מעמד קשה להגדיר כמות
אני שם לשני גביעי שמנת נראה לי באזור החצי כפית +/-
אבל תראה לפי העין זה אין לזה מידה מדויקת -
@קונטרסט אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:
משך הזמן בו נותנים לנוזלים לטפטף משפיע על הסמיכות של גבינת השמנת.
אם אוהבים פחות "קשה"נכון. מנסיוני אין ענין ביותר מ48 שעות כי זה כבר מפסיק לטפטף
-
@חני-פריד אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:
אהמ... אני לא יודעת אם תעיזו,
שמעתי מחברה שהם מכינים את הגבינה הזו בתוך --- טיטול (כמובן חדש מהאריזה) מכיוון שהוא סופח אליו את הנוזלים במהירות וחוסך את הקערה עם השלולית מתחת.
הקונוטציה אכן קשה : ) אני עצמי לא ניסיתי - בכל אופן אני מעדיפה בד מורתח ממכונת הכביסה שלנו, אבל אולי... יעזור למישהו - היא טוענת שמשבח מאד.אני לא בטוחה, אבל נראה לי שזה קצת מסוכן לעשות את זה.
(הייתי צריכה לעשות פעם ניסויי על פולימרים של טיטול והזהירו אותנו שאחרי שאנחנו מפרידים את הפולימר לא לגעת בו בידיים
אז זה לא נשמע לי טוב עם אוכל...) -
אני לא בטוחה, אבל נראה לי שזה קצת מסוכן לעשות את זה.
(הייתי צריכה לעשות פעם ניסויי על פולימרים של טיטול והזהירו אותנו שאחרי שאנחנו מפרידים את הפולימר לא לגעת בו בידיים
אז זה לא נשמע לי טוב עם אוכל...)נשמע שילוב גרוע, תודה.
-
@חיים-כהן-1 אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:
@מעמד קשה להגדיר כמות
אני שם לשני גביעי שמנת נראה לי באזור החצי כפית +/-
אבל תראה לפי העין זה אין לזה מידה מדויקתאני יודע שקשה להגדיר מדויק כמה, רק כתבת זהירות עם הכמות, אז רציתי לדעת בערך כמה זה בסדר וכמה זה בערך מוגזם
-
@חיים-כהן-1 תודה על המתכון יצא מוצלח!
יש אולי למשהו רעיון איך לטבל את השבינה שתצא גבינת שמנת עם זיתים או גבינת שמנת עם בצל או עם שום וכו'
אשמח לכל רעיון מסוג זה
(הכנתי את זה לשבת לסעודה שלישית כך שאשמח לשמוע כמה שיוותר מהר)
תודה! -
@T-F said in מתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:
@חיים-כהן-1 תודה על המתכון יצא מוצלח!
יש אולי למשהו רעיון איך לטבל את השבינה שתצא גבינת שמנת עם זיתים או גבינת שמנת עם בצל או עם שום וכו'
אשמח לכל רעיון מסוג זה
(הכנתי את זה לשבת לסעודה שלישית כך שאשמח לשמוע כמה שיוותר מהר)
תודה!כל מה שתחליטו להוסיף יהיה מדהים.
אם החלטת ללכת על שום שמיר, ממליצה להסיר את הגבעולים ולהשתמש רק בעלים. לקצוץ אותם דק דק, להוסיף מעט שום כתוש ולערבב.בהצלחה.