ניווט

    • הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • משתמשים
    • קבוצות
    • חיפוש

    מתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!

    מתכונים חלביים
    11
    23
    157
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חיים כהן 1
      חיים כהן 1 נערך לאחרונה על ידי חיים כהן 1

      כשאני שמעתי ע"ז צחקתי אך לאחר שניסיתי אתם חייבים לנסות גם,
      מסתבר שהרבה מאיתנו אוהבים את הדבר הזה שנקרא גבינת שמנת,
      ומחירו גם לפי טעמו אפשר לומר שזו לא הגבינה הכי זולה.

      אכתוב לכם פה איך להכין גבינת שמנת במינימום זמן ומינימום מחיר,

      פשוט כך:

      ניקח שמנת חמוצה הרגילה והפשוטה,
      אם רוצים ניתן להוסיף שום ושמיר לגבינת שום שמיר,
      וכן בצל חתוך דק דק עם פפריקה,
      או אולי זיתים,
      ככל העולה על ליבכם וטעמכם.
      בכל מקרה חובה לשים מלח אפשר לומר מעט בנדיבות לצורך הטעם והתהליך.

      נארוז את הגבינה ברשת צפופה מאוד (אני אורז עם אל בד)
      נתלה את זה במקרר עם קערה מתחת (ניתן גם לשים בתוך מסננת עם קערה שינטוף לשם)
      למשך 48 שעות.

      יצא לנו גבינת שמנת קשה וטעימה, יותר מכל גבינה שאי פעם טעמתם
      נסו ותטעמו לא תתחרטו!!!

      נ.ב. כעיקרון שמעתי שניתן גם לתלות את הגבינה מחוץ למקרר ליום וזה יוצא יותר טוב אבל אני לא מסוגל אפי' לחשוב ע"ז
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 10
      • GolanArt
        GolanArt מנהל מקצועות E p P E נערך לאחרונה על ידי

        אתה מתכוון שהנוזלים יוצאים מהשמנת אז מה שנשאר ברשת זו גבינה?

        חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • חיים כהן 1
          חיים כהן 1 @GolanArt נערך לאחרונה על ידי

          @GolanArt מדויק, ממש כך

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • GolanArt
            GolanArt מנהל מקצועות E p P E נערך לאחרונה על ידי

            מפתיע! השאלה היא, האם אחרי איבוד הנפח המסויים הזה, אנחנו עדיין בחיסכון משמעותי?

            חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • חיים כהן 1
              חיים כהן 1 @GolanArt נערך לאחרונה על ידי חיים כהן 1

              @GolanArt כן. באמת יוצא מלא נוזלים אך הנפח לא יורד בצורה משמעותית
              מה גם שמשני גביעי שמנת שעולה כל אחד 2 ש"ח יוצא לנו יותר מגביע גבינת שמנת אחת שעולה ככל הידוע לי בסביבות ה14 ש"ח,
              והכי חשוב שזה יותר טעים,
              ועוד יותר שזו גבינה שאתה הכנת 😉

              אולי בקרוב העלה לכם תמונות
              לטעמי זו חובה לנסות...

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • GolanArt
                GolanArt מנהל מקצועות E p P E נערך לאחרונה על ידי

                אתה מתכוון לשמנת 15%? או שמנת של פעם (30 ומשהו אחוז...)?

                חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • חיים כהן 1
                  חיים כהן 1 @GolanArt נערך לאחרונה על ידי חיים כהן 1

                  @GolanArt שמנת חמוצה הפשוטה

                  אני יערוך למעלה באמת, תודה

                  GolanArt תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • GolanArt
                    GolanArt מנהל מקצועות E p P E @חיים כהן 1 נערך לאחרונה על ידי

                    @חיים-כהן-1 אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה טעים וממכר!!:

                    @GolanArt שמנת חמוצה הפשוטה

                    מה זה אגב רשת צפופה? איפה משיגים את זה?

                    חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • חיים כהן 1
                      חיים כהן 1 @GolanArt נערך לאחרונה על ידי חיים כהן 1

                      @GolanArt לכן כתבתי שאני עושה עם אל בד יוצא מעולה אפשר גם בגרב או משהו דומה
                      רשת צפופה זה הרעיון, שהנוזלים צריכים לצאת ממנו ללא השמנת שבתחילת התהליך היא עדיין רכה

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • מתחיל-מומחה
                        מתחיל-מומחה נערך לאחרונה על ידי

                        אפשר גם לארוז את השמנת בחיתול נקי, או במטלית (חדשה מהאריזה, כמובן).

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • קונטרסט
                          קונטרסט P P נערך לאחרונה על ידי

                          מנסיון זה מצוין.
                          חייבים מלח, אבל זהירות עם הכמות.
                          אפשר למשל בתוך גופיה נקיה,
                          או חיתול בד,
                          משך הזמן בו נותנים לנוזלים לטפטף משפיע על הסמיכות של גבינת השמנת.
                          אם אוהבים פחות "קשה"
                          אפשר לשחרר אחרי כמה שעות.
                          אנחנו מכינים מחוץ למקרר לכמה שעות. (תולים את הבד על הידית של הארון, ושמים צלחת מתחת לקבל את הנוזלים.)
                          אח"כ הופכים את הבד לצלחת עמוקה / לכלי מתאים.

                          שמעתי גם מתכון -על כל 2 שמנת חמוצה להוסיף אחד גיל-לבן.
                          זה עושה שהגבינה הסופית גם תיחתך יפה ותהיה במרקם יותר נעים,
                          ולא שביר ומתפורר כל כך.

                          מעמד חיים כהן 1 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                          • חני פריד
                            חני פריד נערך לאחרונה על ידי

                            אהמ... אני לא יודעת אם תעיזו,
                            שמעתי מחברה שהם מכינים את הגבינה הזו בתוך --- טיטול (כמובן חדש מהאריזה) מכיוון שהוא סופח אליו את הנוזלים במהירות וחוסך את הקערה עם השלולית מתחת.
                            הקונוטציה אכן קשה : ) אני עצמי לא ניסיתי - בכל אופן אני מעדיפה בד מורתח ממכונת הכביסה שלנו, אבל אולי... יעזור למישהו - היא טוענת שמשבח מאד.

                            margalit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                            • מעמד
                              מעמד P @קונטרסט נערך לאחרונה על ידי

                              @קונטרסט אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:

                              חייבים מלח, אבל זהירות עם הכמות.

                              כמה בערך ?

                              חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • חיים כהן 1
                                חיים כהן 1 @מעמד נערך לאחרונה על ידי

                                @מעמד קשה להגדיר כמות
                                אני שם לשני גביעי שמנת נראה לי באזור החצי כפית +/-
                                אבל תראה לפי העין זה אין לזה מידה מדויקת

                                מעמד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • חיים כהן 1
                                  חיים כהן 1 @קונטרסט נערך לאחרונה על ידי

                                  @קונטרסט אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:

                                  משך הזמן בו נותנים לנוזלים לטפטף משפיע על הסמיכות של גבינת השמנת.
                                  אם אוהבים פחות "קשה"

                                  נכון. מנסיוני אין ענין ביותר מ48 שעות כי זה כבר מפסיק לטפטף

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • margalit
                                    margalit P ניהול @חני פריד נערך לאחרונה על ידי

                                    @חני-פריד אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:

                                    אהמ... אני לא יודעת אם תעיזו,
                                    שמעתי מחברה שהם מכינים את הגבינה הזו בתוך --- טיטול (כמובן חדש מהאריזה) מכיוון שהוא סופח אליו את הנוזלים במהירות וחוסך את הקערה עם השלולית מתחת.
                                    הקונוטציה אכן קשה : ) אני עצמי לא ניסיתי - בכל אופן אני מעדיפה בד מורתח ממכונת הכביסה שלנו, אבל אולי... יעזור למישהו - היא טוענת שמשבח מאד.

                                    אני לא בטוחה, אבל נראה לי שזה קצת מסוכן לעשות את זה.
                                    (הייתי צריכה לעשות פעם ניסויי על פולימרים של טיטול והזהירו אותנו שאחרי שאנחנו מפרידים את הפולימר לא לגעת בו בידיים
                                    אז זה לא נשמע לי טוב עם אוכל...)

                                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                    • חני פריד
                                      חני פריד נערך לאחרונה על ידי

                                      אני לא בטוחה, אבל נראה לי שזה קצת מסוכן לעשות את זה.
                                      (הייתי צריכה לעשות פעם ניסויי על פולימרים של טיטול והזהירו אותנו שאחרי שאנחנו מפרידים את הפולימר לא לגעת בו בידיים
                                      אז זה לא נשמע לי טוב עם אוכל...)

                                      נשמע שילוב גרוע, תודה.

                                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • מעמד
                                        מעמד P @חיים כהן 1 נערך לאחרונה על ידי

                                        @חיים-כהן-1 אמר במתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:

                                        @מעמד קשה להגדיר כמות
                                        אני שם לשני גביעי שמנת נראה לי באזור החצי כפית +/-
                                        אבל תראה לפי העין זה אין לזה מידה מדויקת

                                        אני יודע שקשה להגדיר מדויק כמה, רק כתבת זהירות עם הכמות, אז רציתי לדעת בערך כמה זה בסדר וכמה זה בערך מוגזם

                                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                        • T.F
                                          T.F משתמש תומך נערך לאחרונה על ידי

                                          @חיים-כהן-1 תודה על המתכון יצא מוצלח!

                                          יש אולי למשהו רעיון איך לטבל את השבינה שתצא גבינת שמנת עם זיתים או גבינת שמנת עם בצל או עם שום וכו'
                                          אשמח לכל רעיון מסוג זה
                                          (הכנתי את זה לשבת לסעודה שלישית כך שאשמח לשמוע כמה שיוותר מהר)
                                          תודה!

                                          גיטי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • גיטי
                                            גיטי ניהול קולינרי @T.F נערך לאחרונה על ידי

                                            @T-F said in מתכון לגבינת שמנת ביתית ב5 דקות הכנה - טעים וממכר!!:

                                            @חיים-כהן-1 תודה על המתכון יצא מוצלח!

                                            יש אולי למשהו רעיון איך לטבל את השבינה שתצא גבינת שמנת עם זיתים או גבינת שמנת עם בצל או עם שום וכו'
                                            אשמח לכל רעיון מסוג זה
                                            (הכנתי את זה לשבת לסעודה שלישית כך שאשמח לשמוע כמה שיוותר מהר)
                                            תודה!

                                            כל מה שתחליטו להוסיף יהיה מדהים.
                                            אם החלטת ללכת על שום שמיר, ממליצה להסיר את הגבעולים ולהשתמש רק בעלים. לקצוץ אותם דק דק, להוסיף מעט שום כתוש ולערבב.

                                            בהצלחה.

                                            חיים כהן 1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                                            • First post
                                              Last post
                                            חוקי הפורום - חובה לקרוא!
                                            עיצוב: GolanArt

                                            13
                                            מחובר

                                            2.4k
                                            משתמשים

                                            4.1k
                                            נושאים

                                            31.9k
                                            פוסטים