בשרי - עוף בסגנון סיני


  • ניהול קולינרי

    זהירות!
    ממכר!!!

    המצרכים:
    3-4 חזות עוף

    לבלילה:
    1 כוס קמח
    4 כפות קורנפלור
    1 אבקת אפיה
    1 כפית מלח
    פלפל שחור

    אופן ההכנה:
    בקערית, מערבבים את החומרים היבשים. מפרישים 4 כפות ושומרים בצד.

    את מה שנשאר לאחר ההפרשה, מעבירים לקערה רחבה ושטוחה ומוסיפים מים.

    מתחילים להוסיף כ1/2 כוס מים ומערבבים בעזרת מטרפה. אם יש צורך, מוסיפים מים בהדרגה.

    הבלילה צריכה להיות במרקם של טחינה סמיכה-נוזלית.

    שומרים בצד למשך שעה כדי שאבקת האפיה תתחיל לעבוד.

    חותכים את חזות העוף לרצועות בעובי 2 ס"מ ובאורך כ6 ס"מ.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. השמן חייב להיות חם אך לא מעלה עשן. חם, כדי שהציפוי יתפח. ולא מעלה עשן כדי שלא יבשל את הציפוי מהר מידי וישאיר את העוף נא.

    טובלים את הרצועות בתערובת היבשה, כלומר ה4 כפות ששמרנו בצד.

    מנערים עודפים.

    טובלים בבלילה.

    מעבירים לשמן החם.

    מטגנים עד להזהבה. להזהר מהשחמה כדי שהעוף לא יתייבש.

    מגישים חם.

    נהוג להגיש בליווי דאק סאוס (רוטב ברווז), קטשופ ואיולי טעים.

    בהצלחה.

    כמה טיפים:

    1. מטרת התערובת היבשה הינה למנוע מהבשר להתייבש. לכן, כדאי לצפות בתערובת היבשה רק כרבע מכמות העוף, לטבול בבלילה, ורק כאשר הכמות הזו כבר מיטגנת, להתחיל לעבוד על כמות נוספת. אם העוף שוכב יותר מידי זמן בתערובת היבשה, היא מתחילה להרטב ולא עושה את העבודה.

    2. אחרי טבילה של כחצי מהכמות, יתכן שהבלילה תהפוך להיות סמיכה מידי. יש להוסיף כף או שתיים של מים, לערבב היטב ולהמתין כמה דקות.



  • @גיטי אמר בבשרי - עוף בסגנון סיני:

    נהוג להגיש בליווי דאק סאוס (רוטב ברווז), קטשופ ואיולי טעים.

    מה זה הרוטב הזה?
    אם זה מסובך-במה אפשר להחליף אותו?


  • ניהול קולינרי

    @יעל-קוים-מעוצבים אמר בבשרי - עוף בסגנון סיני:

    @גיטי אמר בבשרי - עוף בסגנון סיני:

    נהוג להגיש בליווי דאק סאוס (רוטב ברווז), קטשופ ואיולי טעים.

    מה זה הרוטב הזה?
    אם זה מסובך-במה אפשר להחליף אותו?

    קודם כל לא חייבים אותו.
    דבר שני, קונים אותו מוכן בסופר.
    נכון שאפשר להכין בבית, אבל חבל על הזמן.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

9
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.2k
פוסטים