פרווה - מרק כתמתם


  • ניהול קולינרי

    זול, טעים ומשביע, צבע יפהפה.

    המצרכים:
    5 תפוחי אדמה קלופים
    5 קישואים עם/בלי קליפה
    1-2 בטטות קלופות
    מים
    מלח
    פלפל שחור
    אבקת מרק פרווה - לבחירה

    אטריות ספגטי - ללא חור בתוך האטריות.

    אופן ההכנה:

    אם החלטתם לא לקלף את הקישואים, שטפו ושפשפו היטב בעזרת סקוטש ברייט.
    הכניסו לסיר גבוה את תפוחי האדמה, הקישואים והבטטות. תבלו.
    כסו במים והביאו לרתיחה.
    הנמיכו את הטמפרטורה ובשלו עם כיסוי עד לריכוך.
    כשתפוחי האדמה עדיין רותחים, הוציאו את הירקות מהמים וטחנו היטב.
    לקבלת מרק חלק, עבדו בשיטה הבאה:
    אחרי שטחנתם את הירקות למרקם חלק, התחילו להוסיף ממיי הבישול. כל פעם מצקת אחת. לאחר כל הוספה טחנו / ערבבו היטב בעזרת מטרפה. הקפידו להטמיע את כל הנוזלים בירקות הטחונים לפני הוספת נוזלים נוספים .
    במידה והמרק סמיך מידיי, הוסיפו מים ותקנו תיבול.
    אם המרק דליל, אל תוסיפו את כל מי הבישול.
    החזירו לסיר והביאו לרתיחה. הזהרו שלא יגלוש.
    בינתיים תשברו את האטריות ל5. הוסיפו למרק הרותח. הנמיכו טמפרטורה. בשלו כמה דקות נוספות תוך כדי ערבוב, עד שהאטריות רכות. בידקו מעת לעת שהאטריות לא נדבקות לתחתית. הן עלולות להישרף.
    יש להימנע מבישול יתר.

    המרק נשמר מצוין במקפיא ללא האטריות.

    בהצלחה ולבריאות.


  • ניהול קולינרי

    יישר כח על כל המתכונים הנפלאים!


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

5
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.3k
פוסטים