חלבי/פרווה - סלט חסה מרשים וטעים מאוד מאוד


  • ניהול קולינרי

    את הסלט הזה אפשר להכין בגרסה חלבית או לוותר על הגבינה.
    המצרכים:

    2 ק"ג חסה אייסברג
    1 סלסלה עגבניות שרי חתוכות ל4/8 לאורך (תלוי בגודל העגבניות) כמו פלחים
    1 קופסה זיתים שחורים - טבעות, לסנן מהמים
    3 בצלים סגולים פרוסים דק לחצאי טבעות (חצי אמנסה)
    3 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות (ברונואז)
    3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות (ברונואז)
    1-2 קופסאות נבטים סיניים עבים
    2 חבילות גבינת חרמון - לחלבי, חתוכות לקוביות
    שמן (לא זית)
    מלח.

    ויניגרט (רוטב):

    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס מים
    4 כפות מיונז (קנוי)
    4 כפות סוכר
    פלפל שחור
    1/2 1 כפות חרדל
    1/2 1 כפיות רוטב סויה
    1 כפית מלח.

    אופן ההכנה:

    מעבדים היטב את חומרי הויניגרט עד לאיחוד (אמולסיה).
    מערבבים את הירקות, מתבלים במלח ושמן סמוך להגשה. שופכים את הרוטב מלמעלה.

    טיפ:
    עדיף להקפיא את הגבינה חצי הקפאה. זה ממש מקל על החיתוך.

    אם רוצים הגשה מושכת את העין, לא מערבבים את הירקות.
    מתבלים כל סוג ירק בנפרד, בסמוך להגשה, ומסדרים אותם בשכבות בקערה עמוקה שקופה.
    חשוב להקפיד שיהיו לפחות 2 שכבות של חסה ולא רק כשכבת בסיס. כי אם החסה רק למטה יוצא שכל החסה נשארת בקערה ומפספסים את העיקר.
    את הרוטב שופכים מעל ולא שמים בכוס באמצע. זה מפריע לקחת מהסלט וחלק מהאורחים לא לוקחים מהרוטב כי הכוסית מלוכלכת מעצם עמידתה בתוך הסלט...

    בהצלחה.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

14
מחובר

2.3k
משתמשים

4.1k
נושאים

31.6k
פוסטים