פרווה - עוגת תפוזים בחושה מנצחת
-
עוגה שכבר 7 שנים נאפית אצלי בתנור ולא נמאסת
של קרין גורן
המעלה שהיא קלה במיוחד
וניתנת לשדרוג לפי העולה על רוחכם
מצרכים:
4 ביצים L
1 1/2 כוסות או 300גרם סוכר לבן
1 כוס או 240מ"ל שמן קנולה
1כף גרידת תפוז
1 כוס או 240מ"ל מיץ תפוזים
2 1/2 כוסות או 350גרם קמח לבן
1שקית אבקת אפייההרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
1/2 כוס או 120מ"ל מיץ תפוזיםהגשה
אבקת סוכראופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תהנו!!
המתכון מכאן:
ttps://www.carine.co.il/foody_recipe/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7%AA -
וואו!
תודה רבה!
מאיזו תבנית היא יוצאת כזאת יפה? -
@TchiyaZeira אמר בעוגת תפוזים בחושה מנצחת:
וואו!
תודה רבה!
מאיזו תבנית היא יוצאת כזאת יפה?בכיף
התמונה לא שלי. סליחה
חשבתי שזה ברור, וכנראה שלא ;)
זה מהאתר של קרין
אני אוהבת להכין אותה בתבנית די קטנה כדי שתצא גבוהה יותר (ולא בתבנית רגילה)אגב, זה נראה לי תבנית בסגנון כזה:
-
אני מכינה אותה עם שברי אגוזים ושקדים מעל ושופכת מעל מייפל במקום להרטיב עם מיץ תפוזים...
והיא באמת מנצחת!!! -
@הדס אמר בפרווה - עוגת תפוזים בחושה מנצחת:
אני מכינה אותה עם שברי אגוזים ושקדים מעל ושופכת מעל מייפל במקום להרטיב עם מיץ תפוזים...
והיא באמת מנצחת!!!נכון! גם ככה היא מהממת!
ניסיתי אפילו עם שוקולד צ'יפס בפנים ויצא ממש טעים (במיוחד לילדים ;) )
אפילו הכנתי אותה בתור טורט עם קצפת מעל ויצא ממש חמודבקיצור, אפשר להתפרע עם הבסיס :)