חלבי I פרווה I חביתות משודרגות במגוון רעיונות
-
אולי מוכר לכולם, וזה גם לא בדיוק מתכון,אבל יהיה יעיל לאלו שלא מכירים.
1. חביתת קומות. עושים 3 או 4 חביתות במקביל או אחת אחרי השניה, ובין חביתה לרעותה מניחים פיסות גבינ"צ - מומלץ עם גבינ"צ אמיתית ולא עם תחליפים, אלו לא נמסים טוב בין החביתות, להניח את הגבינ"צ בין החביתות כשהם רותחות, כדי שהגבינה תימס. יוצא מאוד מוצלח, ומהווה גיוון לחביתה הפשוטה. את ה'עוגה' שיוצאת ניתן כמובן לחלק בין כמה אנשים - לפרוס למשולשים נאים.
2. חביתה עם קוביות עגבניה. מוסיפים לביצה קוביות חתוכות של עגבניה ומטגנים. מומלץ להוסיף את כל נוזלי העגבניה לביצה, יוצאת חביתה עסיסית מלאת טעם!
3. חביתה עם בצל מטוגן. את הבצל מטגנים מראש עד להזהבה - השחמה. מוסיפים את הבצל המטוגן עם מעט שמן שבו טוגן הבצל לביצה ומטגנים. ריח נפלא מתפשט בבית. החביתה הולכת יפה עם סחוג אדום עסיסי!
ניתן לשמור כמובן בצל מטוגן במקרר.4. חביתת לחם. מקשקשים ביצה אחת או שניים. טובלים שני פרוסות לחם בביצה, ומניחים במחבת, ושופכים את שאר הביצה סביב שני הפרוסות במחבת. מומלץ לוודא שהחביתה מטוגנת היטב.
ניתן להוסיף המון דברים לביצה, טונה, נקניק, (בשרי/פרווה) פסטרמה (פיסות או אחד שלם במרכז) תבלינים, קרונפלקס (!), ועוד כיד הדמיון הטובה.
תוסיפו רעיונות לתועלת כולם! -
לחביתה מוקרמת אני עושה חביתה,
אח"כ לוקחת ריבוע של גבינה צהובה. שמה אותו לבד במחבת-אחרי 15 שניות זה עדין נראה שלא קורה לה כלום אבל היא נמסה.
נוגעים בה בכפית והיא מתפרקת, ואז פשוט 'מזלפים' מהמחבת את הגבינה ועושים פסים כאלו.
זה מגרה וטעים. -
חביתה עם ביסלי (!!!!) בטעם בצל
זה טעיייםםםם !!!! -
בבית החלמה בטלז סטון מכינים סוג של פריטטה:
קוצצים:
פטרוזיליה
בצל ירוק
סלרי אמריקאי
שמירמוסיפים את הירקות לביצים טרופות ומוסיפים גם מלח.
מחממים שמן במחבת, שמים רינג (אם אין לכם, אפשר לוותר) ושופכים פנימה את הבלילה. ממתינים להתייצבות, מפרידים את החביתה מדפנות הרינג בעזרת סכין לא חדה. הופכים ומטגנים עוד 20-30 שניות.
מומלץ להגיש חם. -
@גיטי said in חלבי I פרווה I חביתות משודרגות במגוון רעיונות:
בבית החלמה בטלז סטון מכינים סוג של פריטטה:
קוצצים:
פטרוזיליה
בצל ירוק
סלרי אמריקאי
שמירמוסיפים את הירקות לביצים טרופות ומוסיפים גם מלח.
מחממים שמן במחבת, שמים רינג (אם אין לכם, אפשר לוותר) ושופכים פנימה את הבלילה. ממתינים להתייצבות, מפרידים את החביתה מדפנות הרינג בעזרת סכין לא חדה. הופכים ומטגנים עוד 20-30 שניות.
מומלץ להגיש חם.כבוד המנהלת, תעשי מזה בבקשה נושא חדש...
-
כבוד המנהלת, תעשי מזה בבקשה נושא חדש...
כן, המפקד
-
-
תודה :)
@ת-מ דקוא את החביתות לא הכנתי, הן השראה מהרשת, כמובן שיש את המדור שלי ואת המדור אורח וכו'...קפצו לבקר: https://gmail.us18.list-manage.com/subscribe?u=0945b9c5a856cbd39cf66b273&id=a70e2f5c83
הנה דוגמא מהניוז האחרון: https://mailchi.mp/0e5f9fc34bff/2oq4pa61as
-
מהמם!!! איזו יצירתיות!
(לא רק אצלי אומנות וקולינריה חוברים יחד...;) -
הנה דוגמא מהניוז האחרון: https://mailchi.mp/0e5f9fc34bff/2oq4pa61as
מדהים הקטע של האבטיחים
-
@Bitan-13 אמר בחלבי I פרווה I חביתות משודרגות במגוון רעיונות:
הנה דוגמא מהניוז האחרון:
אולי אפשר להעלות את זה לכאן באופן קבוע??
-
@ת-מ אפשר לחשוב על כיוון כזה
צריך לשאול את הרב גולן בעל הפורום...וגם אני צריכה לחשוב על זה ;)
-
@Bitan-13 לא נראה לי שלרב תהיה בעיה עם הענין,
רק את צריכה לחשוב על זה...
אני באופן אישי חושבת שהרבה יותר נח כשהחומר נמצא בפורום...
בכ"א תודה רבה! -
דיברתי עם הרב גולן, אז ככה, קודם כל הוא נורא מקפיד על זה שקוראים לו הרב, זה ממש
זלזול, אז בבקשה לא פחות מהרב הגאון שליט"א וכ' וכ'... שנית, @Bitan-13 מוזמנת אחר
כבוד, אוכל לפתוח כאן בלוג מיוחד כמו המגירה... -
@GolanArt איזה הזמנת כבוד מרגשת!
תודה!
רגע, אז מה זה דורש ממני בעצם? -
@ת-מ אמר בחלבי I פרווה I חביתות משודרגות במגוון רעיונות:
מהמם!!! איזו יצירתיות!
(לא רק אצלי אומנות וקולינריה חוברים יחד...;)הם בדרך כלל הולכים שלובי זרוע :D
-
@Bitan-13 אמר בחלבי I פרווה I חביתות משודרגות במגוון רעיונות:
רגע, אז מה זה דורש ממני בעצם?
שום דבר מיוחד, רק להעלות את הבלוגים שלכם לקטגוריה מיוחדת שאפתח עבור הבלוגים שלכם.
ובכלל, מי שירצה להשקיע בבלוגים מושקעים עם תמונות בעקביות אשמח לתת לו במה איכותית,
העיקר שזה איכותי ומקצועי כיאה למקצועות... -
@GolanArt
תודה!!אני בעצם שולחת למייל שלכם ואתם מעלים?
-
אתם תשלחו לי קישור למיילצ'י שאתם מעלים, אני אחזיר לכם קוד שאתם תדביקו בפוסט שאתם פותחים וזה יביא את הבלוג שלכם בדיוק כמו שהוא נראה עם התמונות במכה אחת