פרווה/ צמחוני- תבשיל קינואה וירקות


  • ניהול קולינרי

    רוצה לשתף אותך במתכון נהדר לארוחה -באדיבות הילה אריאל:

    5 דקות הכנה, חצי שעה בישול, ויש לך סיר של תבשיל ריחני ומשביע.

    משביע, מלא חלבונים טובים, קל לעיכול, בעל ערך תזונתי נפלא!

    מעולה גם להקפאה - אם בא לך להכין כפול ולהקל על עצמך עם שליפה מהפריזר.

    מה עוד צריך לבקש מארוחה ב-5 דקות הכנה?

    ארוחה בסיר - תבשיל קינואה וירקות

    זמן הכנה: 5 דקות | זמן בישול: 30 דקות

    קינואה מכילה חלבונים מעולים, ליתר דיוק -

    מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות.

    • הכוסות = 180 מ"ל (כוס ח"פ)

    • הספלים = 240 מ"ל

    המצרכים:

    3 כוסות קינואה

    1 בצל גדול

    3 בטטות בינוניות

    1 כוס אפונה קפואה בייבי (יש לה טעם עדין, מצויינת לילדים)

    1 כוס שעועית ירוקה חתוכה קפואה

    4.5 ספלים של מים רותחים

    תיבול:

    1 כפית פפריקה מתוקה ללא שמן, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, מעט מלח.

    אופן ההכנה:

    מניחים את הקינואה במסננת גדולה ושוטפים היטב בהרבה מים.

    מניחים בסיר את הקינואה (עוד לא מדליקים את האש).

    קוצצים את הבצל, חותכים את הבטטה לקוביות ומוסיפים לסיר.

    מוסיפים לסיר את המים הרותחים, את הירקות הקפואים והתבלינים,

    ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

    מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כ-חצי שעה.

    מכבים את האש, פותחים את הסיר ומאווררים בעזרת מזלג. מערבבים בעדינות.

    סוגרים את הסיר ומשאירים סגור 3 דקות.

    הארוחה מוכנה!

    מגישים לצד סלט חי או מגש ירקות חתוכים.


  • ניהול קולינרי

    תבשיל קינואה וירקות.JPG


  • P S ניהול

    @ת-מ נראה מעולה!
    תודה רבה!


  • ניהול קולינרי

    הערה חשובה:
    יש לשטוף את הקינואה היטב לפני הבישול,
    מומלץ להשרות כשעתיים לפני.
    יצא מעדן של ממש!
    הופתעתי...


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

10
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.2k
פוסטים