פרווה - דג לכבוד שבת קודש


  • ניהול קולינרי

    דג סלמון לשבת.jpg

    אמרו לי שזה נקרא דג מרוקאי...
    לא משנה לי ההגדרה.
    העיקר שזה טעים טעים ומי שטועם פעם אחת - מתאהב!

    מצרכים:
    6 מנות :
    פילה / סטייק סלמון
    בורי
    נסיכת הנילוס.

    למצע:
    1 חבילה כוסברה / פטרוזיליה
    1 ראש שום
    4 פלפלים חריפים - לבחירה (אני מוותרת על הפלפלים. זה חריף מידי לילדים)

    לרוטב:
    2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
    1 כף אבקת מרק טעם עוף פרווה - זך וכד'
    1 כפית מלח
    1/4 כפית כורכום
    1/2 כוס שמן (או יותר)

    אופן ההכנה:
    משרים את העלים במי סבון. שוטפים היטב. מנערים מהמים אך לא מייבשים לגמרי.
    מרפדים בעלים תבנית שתכיל בנוחות את הדגים. מקלפים שום, (שוטפים מטעמי כשרות) פורסים / משאירים בשלמותם / קוצצים ומפזרים מעל לעלים שבתבנית. אם משתמשים בפלפלים, שמים אותם בשלמותם בתבנית.

    שמים את הדגים על המצע שהכנו להם. חשוב שיהיה קצת מרווח בין מנה למנה כדי שיתבשל היטב וכדי להקל על ההעברה לצלחת.

    מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ובודקים שלא נשארו גושים.
    בעזרת כף מכסים כל מנה בנפרד ברוטב הסמיך.
    שופכים לתבנית את הרוטב הנותר.
    מכסים בנייר כסף.

    אין צורך לחמם את התנור מראש.
    מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל18 דקות בדיוק!!! שמים טיימר כדי לא לשכוח.

    לאחר 18 דקות מכבים את התנור, אך לא פותחים אותו!!! גם לא כדי לבדוק איך הדגים נראים... והאם הם מבושלים די הצורך.
    הדבר נועד ליצור אדים בתוך התנור. הדג ממשיך להתבשל באדים.
    פותחים את התנור רק כשהולכים לאכול - בליל שבת.
    ומתענגים.

    אפשר לבשל על הכיריים / פלטת שבת. במקרה כזה, יש להוסיף 1/2 כוס מים ולבשל 40 דקות.

    המון הצלחה ולא לשכוח את התבלין ששמו "לכבוד שבת קודש"


  • משתמש מתקדם

    פוסט זה נמחק!

התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

9
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.1k
פוסטים