פרווה- סלט אדממה וצנוניות.



  • בערב פסח קנינו בטעות אדממה, חיפשתי מה לעשות עם זה ומצאתי 2 הצעות נהדרות:

    1. סלט אדממה וצנוניות
    מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט.

    רכיבים:
    1/3 שקית אדממה (פולי סויה) קפואה (יש במקפיאים בחנויות).
    6-9 צנוניות.
    חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה.
    שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

    אופן ההכנה:

    חולטים את האדממה:

    1. מניחים את התרמילים הקפואים בסיר עם הרבה מים וחצי כפית מלח.
    2. מביאים לרתיחה ואז מבשלים 8 דקות ולא יותר.
    3. מניחים במסננת ושוטפים בזרם מים קרים עד שהתרמילים מתקררים. פעולה זו חשובה במיוחד כי היא עוצרת את הבישול ושומרת על צבעם הירוק והיפה של הפולים.
    4. מפרידים את הפולים (וזה די קל) מהתרמילים ושומרים בקופסא. מתאפקים לא לנשנש יותר מדי...
      עד שלב זה ניתן להכין יום מראש וכמובן יש לשמור את הפולים במקרר.

    לפני הארוחה מרכיבים את הסלט:

    1. קוטמים את קצוות הצנוניות ופורסים אותן דק.
    2. מוסיפים להן את פולי האדממה.
    3. מוסיפים את הכוסברה ומתבלים בנדיבות. מערבבים ומגישים מיד.

    2. אדממה מצוין גם כחטיף
    קונים קפוא, שמים במיקרוגל 5 דקות, ואז "מפצחים"...
    היתרון- טבעי, טעים, משביע, וגם מזין.

    ולמי שלא יודע מה זה ואיך זה נראה:

    כך זה נמכר בחנות (קיים של חברות שונות)
    שקית אדממה.JPG

    אלו הם התרמילים:תרמילי אדממה.JPG

    וכך הם נראים מבפנים:תרמילי אדממה פתוחים.JPG

    (תמונה של הסלט? בהמשך בעז"ה)

    לבריאות!


  • ניהול קולינרי

    תודה
    "נקרא" מעניין


  • ניהול קולינרי

    @believer
    תודה רבה רבה.
    הסלט פשוט מדהים.
    עשה לנו עונג שבת אמיתי בטעמו ויופיו.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

10
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.3k
פוסטים