פרווה- סלט אדממה וצנוניות.
-
בערב פסח קנינו בטעות אדממה, חיפשתי מה לעשות עם זה ומצאתי 2 הצעות נהדרות:
1. סלט אדממה וצנוניות
מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט.רכיבים:
1/3 שקית אדממה (פולי סויה) קפואה (יש במקפיאים בחנויות).
6-9 צנוניות.
חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה.
שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.אופן ההכנה:
חולטים את האדממה:
- מניחים את התרמילים הקפואים בסיר עם הרבה מים וחצי כפית מלח.
- מביאים לרתיחה ואז מבשלים 8 דקות ולא יותר.
- מניחים במסננת ושוטפים בזרם מים קרים עד שהתרמילים מתקררים. פעולה זו חשובה במיוחד כי היא עוצרת את הבישול ושומרת על צבעם הירוק והיפה של הפולים.
- מפרידים את הפולים (וזה די קל) מהתרמילים ושומרים בקופסא. מתאפקים לא לנשנש יותר מדי...
עד שלב זה ניתן להכין יום מראש וכמובן יש לשמור את הפולים במקרר.
לפני הארוחה מרכיבים את הסלט:
- קוטמים את קצוות הצנוניות ופורסים אותן דק.
- מוסיפים להן את פולי האדממה.
- מוסיפים את הכוסברה ומתבלים בנדיבות. מערבבים ומגישים מיד.
2. אדממה מצוין גם כחטיף
קונים קפוא, שמים במיקרוגל 5 דקות, ואז "מפצחים"...
היתרון- טבעי, טעים, משביע, וגם מזין.ולמי שלא יודע מה זה ואיך זה נראה:
כך זה נמכר בחנות (קיים של חברות שונות)
אלו הם התרמילים:
וכך הם נראים מבפנים:
(תמונה של הסלט? בהמשך בעז"ה)
לבריאות!
-
תודה
"נקרא" מעניין -
@believer
תודה רבה רבה.
הסלט פשוט מדהים.
עשה לנו עונג שבת אמיתי בטעמו ויופיו.