עיצוב מחודש לעלון
-
שלום לכולם.
שמח שיש פה פלטפורמה בה ניתן לקבל ביקורת כמות שהיא.
כך על הכריכה שהעליתי לפני החג, קיבלתי ביקורת בונה ומעולה, בעוד אחרים רק שרקו והיללו....לפניכם חידוש לעלון (מאותה משפחה של הכריכה ההיא), אשמח לשמוע מה דעתכם על העיצוב בכלל, והערות כלשהם.
(ניתן להקיש על התמונה, כדי לראות בגודל פרופורציונאלי)
בתודה. -
@שלום-דיין יש לך קסם בידיים.
אפשר שקצת מידי גדול ונוכח החלק העליון? וגם למטה לא השארת מקום ללקק כשמדפדפים...
הכלל, נפלא! -
@שלום-דיין אתה מעודד אותנו... כהמשך למאמר קודמי, נראה לי שיישור של הקונספט למאוזן במקום עגול ייתן מענה יותר מהודר.
יש הבדל בין עלון שיש לו מה למכור לבין עלון שנועד לפרסומת [הכרתי אירגונים שלא משנה להם התוכן, העיקר שיהיה עלון לאירגון]. העלון הספציפי נראה עלון מלא וגדוש בד"ת, שלענ"ד לצד הפאר והיופי של תורה מפוארת, צריך לתת את הדגש לתוכן, ולכן אמר קודמי שהחלק העליון גדול מידי.
דרך אגב, ועכשיו אני מנסה ללמוד, זה בסדר שהכותרת עומדת על חלק מסוף הצל של הגרפיקה? -
@M-H-B-B אמר בעיצוב מחודש לעלון:
נראה לי שיישור של הקונספט למאוזן במקום עגול ייתן מענה יותר מהודר
תודה על ההערות.
תוכל לבאר לי בבקשה את כוונתך?זה אכן בעיה שהכותרת נפגשת עם האפור ברקע, אבל הייתי חייב להבליט את זה כדי שיבינו שזה דפים של ספר.
שיפרתי קצת את הדפים, הקודם היה נראה קצת כנפיים... -
מאד יפה!
אני לא חושבת שהדפים מוסיפים כאן, יש עושר של עיצובים.
אבל אם חשוב לכם מאד אולי בצורה ישרה ממש, מפריע לי בעין העיגול שלהם...
הטקסט מעומד מצוין, (התפטרתם מהשורה הבודדה בעמודה הימנית!)
אולי כדאי ליישר אופקית את "משנת חכמים" ו"חג השבועות" -
@שלום-דיין ראשית, שכחתי לכתוב, נהניתי מאוד, עיצוב מיוחד ומרשים.
התכוונתי, שבעצם מה שתופס את הנפח של החלק העליון זה צורת העיצוב המעוגלת.
חשבתי להציע, ושוב זה נתון לטעמך, לנסות ליישר אופקית מה שאפשר. את הלוגו א"א ליישר, אבל את העיטור סביבו ואת הדפים יהיה אפשר לנסות. למשל שהעיטור יחצה את הלוגו או משהו כזה, אני מבין אולי את טענת ה"נדוש", אבל לענ"ד יש איזה שהוא "סטנדרט" לטקסטים תורניים.
עלה והצלח, אני בפועל לא עוסק בעיצובים כאלו [אלא באחרים] ונחמד להכיר כאן בפורום חומרים איכותיים ומושקעים כמו אלו שלך. -
בכללי מאוד מאוד נקי ויפה.
גם אני חושבת שכדאי להוריד את הדפים.
מלבד זאת שהם לא מוסיפים, לקחו לי שניות ארוכות להבין בכלל מה זה...
את "חג השבועות, לבד הישור ל"משנת חכמים" הייתי מעגנת במשהו, כמו הלוחות שב"משנת חכמים" אולי קו? שלא יעמוד באוויר,
וכמו שאמרו פה כדאי לנסות ויזואל פחות עגול, ולהעלות את הטקסט.
את המראה הכללי ממש אהבתי, זה כזה עשיר שלא מפריע שהוא שחו"ל!!! -
@ורד-ויסבקר @M-H-B-B @נעמי-בוקרה-20710
תודה על חוות הדעת, ועל הביקורת המצויינת.
עשיתי שיפור קל, לחוות דעתכם אודה. -
@שלום-דיין בדפים בקצוות שלהם אין אחידות
אני חושב שצריך להיות מה שהדף התחתון הגלוי שיהיה יותר בהיר וככל שיותר קרוב לדף העליון שיהיה יותר כהה שאז זה נותן את האפקט של הצל מתחת לדף העליון
בנוסף, נראה לי (אשמח לשמוע אם זה נכון מה שאני אומר) שהרווח בין ה'פרפראות לחכמה' לשורה למעלה קצת גדול,
הייתי מציע לעשות רווח של שורה שלמה + הרווח שמעליה
כך, כלומר שהרווח בין הפרפראות לחכמה יהיה בגודל המשבצת האדומה, שזה לפי דעתי רווח של שורה והחלל מעליה
-
יפהפה!!!
אחרי שעיצבת כך את הדפים, אולי אפשר לחשוב על כיון לעגן את כותרת העלון ["חג השבועות וכו'] לדפים [אולי בסגנון שזה כאילו כתוב עליהם].
אני מבין את הדילמה ליישר עם ה"משנת חכמים" כיון שזו רק כותרת מאמר וזה כותר של העלון, אבל נראה שאתה מתמודד נהדר עם אתגרים...
בהצלחה! -
אני מבין את הדילמה ליישר עם ה"משנת חכמים" כיון שזו רק כותרת מאמר וזה כותר של העלון,
אז אולי לעשות יישור של קו עליון של משנת חכמים, עם קו תחתון של "תש"פ"?
הדפים האלו הרבה יותר טובים, אם כי טעם אישי, הייתי שמה במקומם משהו אחר, קו אולי, טקסטורה, כי כן צריך את צורת העיגול שהם יוצרים, טבל שוב, זה עניין של טעם והם בהחלט טובים יותר מהדפים הקודמים! -
@מעמד @נעמי-בוקרה-20710
הערות בונות - אחד אחד. ממש תודה.
דווקא שמחתי על האי-סימטריות, זה עושה לי רושם אוטנטי, אני טועה?
הוספתי טקסטורה למטה אולי זה יותר ברור עכשיו.
(העימוד רק בשביל חווית משתמש, הכל יסודר בסוף ע"י המו"ל).@M-H-B-B רעיון נכון עם הפיסקא על הנייר, ניסיתי, והיה נראה לי מדי קיצ'י.
אולי זה יעלה לרצון?!
-
עכשיו הרבה יותר טוב היחס בין במשנת חכמים לחזג השבועות, כי לפני זה העין התלבטה אם יש קשר ויזואלי ביניהם שדורש יישור.
עכשיו ברור שאין בינהם קשר.
הדף למטה תוחם טוב.
אבל לא צריך להיות שם העמוד?
תראו שזה לא מפריע... -
@שלום-דיין אמר בעיצוב מחודש לעלון:
שמח שיש פה פלטפורמה בה ניתן לקבל ביקורת כמות שהיא.
כך על הכריכה שהעליתי לפני החג, קיבלתי ביקורת בונה ומעולה, בעוד אחרים רק שרקו והיללו....זה עדיין לא סותר שיש על מה לשבח ולהלל ! :blush:
-
@שלום-דיין אמר בעיצוב מחודש לעלון:
שמחתי על האי-סימטריות, זה עושה לי רושם אוטנטי
פניתי פעם לגרפיקאי כשרציתי לעצב חומר עם כיוון כזה של דף ישן, וזה אחד התנאים שהצבתי לו, החוסר סימטריות. בהחלט צודק.
תמיד למקצוענים יהיה עוד פינות ללטש, אבל אני חושב שהדוגמה האחרונה היא ממש בינגו. זה זה.
הרעיון של התוספת למטה ממש במקום, והכותרות למעלה במיקומים נכונים.
תורה בתפארתה! [לא רק באלעד, גם ברכסים...] -
@שלום-דיין האמת שאחרי ששמת את החג השבועות על הדף,
עלה לי רעיון שאולי תטה קצת את הטקסט של החג שבועות שיראה יותר אמיתי שכאילו המילים מתעגלות עם הדף
מה אתה אומר ?@M-H-B-B @נעמי-בוקרה-20710 מה אומרים ?
-
@מעמד אמר בעיצוב מחודש לעלון:
עלה לי רעיון שאולי תטה קצת את הטקסט של החג שבועות שיראה יותר אמיתי שכאילו המילים מתעגלות עם הדף
הציעו לו את זה, והא ניסה ואמר שיוצא קיטשי.
-
@נעמי-בוקרה-20710 אמר בעיצוב מחודש לעלון:
@מעמד אמר בעיצוב מחודש לעלון:
הציעו לו את זה, והא ניסה ואמר שיוצא קיטשי.
מה זה קיטשי ?
-
הגדרה מילונית: זול, המוני, נדוש, סתמי.
נראה לי שכאן הכוונה היתה למצועצע. -
תודה לכולם. אין מילים.
אכן התגבש פה כיוון חיובי בהחלט.
אי אפשר בלי מוקאפ...