מצלמה חצי מקצועית
-
ראיתי המון דיונים ישנים בנושא, אבל אשמח לדעת נכון לכרגע, מה המצלמה המומלצת ביותר, תקציב בסביבות ה1500-1700
ומאיפה בארץ מומלץ לקנות.
אשמח לכל תגובה בעניין! -
-
איך את יכולה להזכיר משהו שלא היה באשכול הזה?
-
@נעמי-בוקרה-20710 אמר במצלמה חצי מקצועית:
איך את יכולה להזכיר משהו שלא היה באשכול הזה?
אם אני יודעת איך הוא נקרא, אז אני מתחילה לכתוב @ ואת שם הניק, וזה עולה מיד.
-
-
זה משתנה כל הזמן, אני צריך קצת לחפור בביקורות... בלי נדר אולי בהמשך היום.
-
@GolanArt , @עברי-אנכי וכל מי שמבין.
מה אומרים sx740? כמה היא טובה? מעלות? חסרונות? מומלצת? עדיף משהו אחר?
תודה מראש!! -
ועכשיו ראיתי משהו ש @עברי-אנכי כתב בפרוג, המלצות על מירולט וכו'.
לכן מבהירה את השאלה.
אני מצלמת, ויש לי מצלמת 80D.
בגלל היותה גדולה ומסורבלת ולא כיפית לצילום ביתי מהיר וכיף, רוצה לקנות מצלמה קומפקטית.
אבל בגלל שאני רגילה לאיכות של 80D אני לא מסוגלת להשתמש בביתית פשוטה.
לכן אני מחפשת משהו לצילום היומיומי עם איכות טובה.
כרגע אני מצלמת עם המקצועית, וזה לא מאוד נח....
אשמח לתשובה:hugging_face:
תודה -
@GolanArt , @עברי-אנכי וכל מי שמבין.
מה אומרים sx740? כמה היא טובה? מעלות? חסרונות? מומלצת? עדיף משהו אחר?
תודה מראש!!מומלצת - לילדים.
מעלות - זום מטורף, עברית מלאה, מסך מתכוונן = פיצ'רים..
חסרונות - כל מה שקשור לצילום איכותי ומקצועי. חיישן פצפון, צמצם עלוב וכו'.
עדיף משהו אחר - חובה משהו אחר!
אם קומפקטיות, אז בקנון יש את סדרת הG, כמו G9 או G7 מארק 2. -
בגלל היותה גדולה ומסורבלת ולא כיפית לצילום ביתי מהיר וכיף, רוצה לקנות מצלמה קומפקטית.
אבל בגלל שאני רגילה לאיכות של 80D אני לא מסוגלת להשתמש בביתית פשוטה.
לכן אני מחפשת משהו לצילום היומיומי עם איכות טובה.ברוך שכוונת לרעיון של חברות פנסוניק ואולימפוס רק ש- 12 שנה אחריהם..
כתבתי על זה פוסט פה בפורום במדריכים - על הזירה מצלמצ הרפלקס מול המירורל'ס.
את בהחלט מוזמנת לקרוא אותו, ואח''כ לשוב להמלצתי אודות המצלמות מבית פוג'י או סוני - מירורל'ס!
תקבלי איכות של חיישן נורמלי - בגודל קומפקטי. -
אם את רוצה במחיר הגון.
אז קני את קנון G9. הבדל משמעותי מהדגם- sx740
עלתה לי רק 1590 (ברפאלי הכי זול בארץ, כך הבנתי )
קומפקטית כיפית ואיכותית במיוחד.
את הדגמים של פוג'י וסוני אינני מכירה, לי אישית יש את G9 ואני מרוצה עד הגג!
בפרוג יש אשכול בנושא כדאי לך לבדוק שם.
הצלחות! -
-
@מעמד אמר במצלמה חצי מקצועית:
@דינה-ב אמר במצלמה חצי מקצועית:
בפרוג יש אשכול בנושא כדאי לך לבדוק שם.
נראה לי שהיא שאלה שם ...
אני מדברת על אשכול ישן
-
@עברי-אנכי אמר במצלמה חצי מקצועית:
את בהחלט מוזמנת לקרוא אותו, ואח''כ לשוב להמלצתי אודות המצלמות מבית פוג'י או סוני - מירורל'ס!
תקבלי איכות של חיישן נורמלי - בגודל קומפקטי.T-X100 פוג'י
A6000 סוניאני ששואל בשביל לקבל פורפוציות
האם המצלמות האלו הם בגודל של הG9 או הרבה יותר גדול ? -
תודה רבה לכל העונים.
אני רואה שניצלתי. כי הייתי בדרך לקנות sx740
@דינה-ב באמת חפרתי גם שם, ות'אמת שדיי התבלבלתי,
כי יש המון מרוצות מזו והמון מההיא, אבל אף אחד לא אומר שם למה הוא מרוצה.
כל המצלמות שהומלצו שם ע"י העם היו "באיכות מטורפת, נהנית ממנה עד הגג" וכל מיני...
@עברי-אנכי התלבטתי מאוד לגבי הG למיניהם.
כי מצלמה מקצועית יש לי, ולהוציא 2000 שקל ויותר זה כבר מיותר, כי אם אקח ילדים לצילום ברמה כמו בים או ביער יש לי את ה80 D
ו2000 שקל זה כבר מחיר של מצלמה מקצועית (בלי עדשה...)
לכן נראה לי שאלך על הסוני, הבעיה שהחנויות בזיפ שמה לא מוכרות, ורפאלי לא נמצא שם...
יש חנות בקישור הזה שאתם ממליצים עליה? -
ועוד משהו (יש אפשרות לערוך הודעה???)
מה זה ללא מראה, איזה מראה? מה היא עושה? מה אני צריכה אותה?
סליחה על הבורות...
@עברי-אנכי קראתי את המדריך בשקיקה,
לא מצאתי אתההסבר לנ"ל... -
ועוד משהו-הבנתי לפי המפרט שהזום והפוקוס וכו' קשורים בעדשה.
העדשה עולה עוד כסף? או שזה כלול במחיר? -
@נעמי-בוקרה-20710
ראשית, כל הכבוד על ההחלטה הנבונה והאמיצה (לקנות לא קומפקטית של קנון.. שכולם כ"כ ממליצים עליהן, כי המליצו להם, והם ''אלופות אלופות''..)- וללכת לקנות מצלמה מיצרן מיוחד כמו סוני, עם עדשה ברמה אחרת ממה שיש לקנון להציע, וכל השאר..
שנית, צר לי לאכזב אותך קשות!! אבל אחרי שתרכשי את המירורל'ס הזאת, את עלולה להתמכר אליה סופית ובטיול הבא ליער או לים, להשאיר את הD80 על משכבה (לשלום..), ולקחת איתך את המירורל'ס החדשה קלילה וזוהרת להפיק תמונות ''אלופות" (מה זה אומר, למען ה'?..), ולהגניב מבטים מהצד על כל הצלמות שמתות מקנאה על המצלמה האקסלוסיבית שלך.
ואם כבר מדברים..
אז יש לי דווקא רעיון (חצי-חצי ברווחים :beaming_face_with_smiling_eyes: ) סתם.. אחרי שתקני את המירורל'ס ותעברי לחגוג איתה לצמיתות, פשוט תמכרי את ה-D80 לכל אלה שעוד לא התקדמו והם עוד בדור הקודם מדשדשות טכנולוגית.. ובמחיר שישאיר לך כסף לעדשה/ות איכותיות מבית צייז' של סוני, משהו להתעלף..
(אממה, לD80 יש גוף אטום יותר שמתאים לאבק וחוף ים וכאלה, ולמירורל'ס רשמית אין.. אבל זה לא באמת חשוב, כיון שגם ככה לא נראה לי שיש מישהו שמסכן את הD80 שלו בהירטבות או חול ואבק, כך שזה לא מעשי, אבל לפחות כתבתי שלא יאשימו אותי אח"כ).
ואם ניקח את הרעיון שלי צעד קדימה - ייתכן שכדאי לך כבר 'להתפטר' קודם מהD80 ובכסף שתקבלי + הוספה כלשהי, להשתדרג במירורל'ס ברמה הרבה יותר גבוה..
יאללה, קדימה - קפיצה לדור הבא!!ולגבי החנויות? אם החנויות שבזאפ לא מוכרות, כנראה הגעתי מפלנטה אחרת..
אישית אני מכיר את:- ארט פרו וידיאו - אםת תלכי אליו (חנות ברמלה) אני כבר אגיד לך להגיד דרך מי הגעת אליו. אמין! ישר!! אדם מיוחד!!!
- ארליך - (חנות בת"א, יש משלוחים) אחת הגדולות והמקצועיות שיש בתחום. אמינות, שירות, ומקצועיות.
- רואים עולם - (פ"ת). מקום קטן, אבל מקום טוב.
- MDK - כנ"ל.
בקיצור, לא חסר איפה לקנות..
-
@עברי-אנכי קודם כל תודה רבה על ההשקעה וההסבר המפורט ועל הזמן שהקדשת לשבת ולהקליד.....
אשמח לדעת גםמה זה ללא מראה, איזה מראה? מה היא עושה? מה אני צריכה אותה?
וגם
-הבנתי לפי המפרט שהזום והפוקוס וכו' קשורים בעדשה.
העדשה עולה עוד כסף? או שזה כלול במחיר?לא אחזתי שיש גם עדשה לקנות... כמה עולה העדשה הפשוטה? והאם משתלם לקנות את ההכי פשוטה?
כזכור@נעמי-בוקרה-20710 אמר במצלמה חצי מקצועית:
תקציב בסביבות ה1500-1700:expressionless_face:
-
(יש אפשרות לערוך הודעה???)
עד חצי שעה (כמדומני, אולי פחות..), בשלושת הפסים בתחתית ההודעה מצד שמאל
מה זה ללא מראה, איזה מראה? מה היא עושה? מה אני צריכה אותה?
בקצרה ממש, כיון שבמדריך הזה שכתבתי כן מוסבר היטב עם תרשימים מסודרים.
אז כך,
אם שמים לב ב-D80 העינית לא ממוקמת מאחורי העדשה אלא יותר גבוה ממנה. אז איך א"כ ניתן לראות דרך העינית את מה שעומד מול העדשה להצטלם?
התשובה: ישנה מערכת מראות ('פלזמה'). העדשה משקפת אל המראה הראשונה, והיא ממוקמת באלכסון מעלה את התמונה למראה שנמצאת באלכסון מעליה, ומולה נמצאת העינית שרואה. (ברור? לא חשוב..)
ועכשיו לשאלה: למה צריך אותה? תשובה: למה שכתבתי, לראות דרך העינית. כי הרי העדשה נמוכה ממנה. אז א"כ המסקנה שאת צריכה אותה? התשובה: לא!! ועוד פעם, לא!!
למה? כי במקום זה שמו שם מסך קטן קומפקטי ויפיפה שמראה בדיוק את מה שהעדשה רואה, וממילא כל המערכת הזאת 'זכורה לטוב', ונסתדר בלעדיה..
[למה בכ"א יש צלמים שמתעקשים על רפלקסיות, בגלל מימדיות בקומפוזציות, לא משהו שמעניין מידי מי שלא מתעסק עם צילום ממש מקצועי].
הדעה הרווחת היא, שזמנן של הרפלקסיות לא רחוק, וזה רק שאלה של זמן שכדי למצוא אותן פיזית, יהיה צורך לרכוש כרטיס למוזיאון..