עיצוב אתר בצד המשתמש (CSS)
-
הועלה כאן בעבר תוסף המאפשר לעצב בצד המשתמש את האתר לפי ראות עיניו.
@yzahn נכון?אם כן, שאלה תאורטית,
האם ייתכן לקחת כך אתר כמו פורום לתורה ולתת לו פנים כמו למשל הירוק?ושאלה מעשית,
האם זה עניין מסובך ודורש משאבים וזמן של עיצוב אתר, או שאפשרי גם בקופי פייסט כלשהו?עזרו לבור כמוני, המסתבך עם הויזואל של פורום לתורה.
-
@ישראל-חבר יש המון תוספים שמאפשרים דבר כזה. אני משתמש היום בזה
האם ייתכן לקחת כך אתר כמו פורום לתורה ולתת לו פנים כמו למשל הירוק?
להעתיק בדיוק את העיצוב ייקח זמן וכוחות (אם בכלל זה אפשרי) אבל אני מאמין שאפשר לשפר את הויזואל המון על ידי כמה שינויים מהותיים שלא ייקחו הרבה זמן (כמו גופן מרווחים וצבעים).
-
@yzahn אמר בעיצוב בצד משתמש של פורום phpBB:
אני משתמש היום בזה
יש משהו בשביל המשתמש הפשוט שלא יודע ממש ליצור קוד CSS
או שמא תוכל לשתף אותי מן המוכן... -
@yzahn
יש פה בפורום מחוללי CSS אז קלטתי את העיקרון...
תוכל לתת לי קוד לשינוי גופן? זה לא מצאתי.. -
@ישראל-חבר קוד לדוגמה:
@font-face { font-family: 'Arimo'; font-style: normal; font-weight: 400; src: local('Arimo Regular'), local('Arimo-Regular'), url(https://fonts.gstatic.com/s/arimo/v13/P5sMzZCDf9_T_10bxCF8jA.woff2) format('woff2'); unicode-range: U+0590-05FF, U+20AA, U+25CC, U+FB1D-FB4F; } .postbody .content { font-family: arimo; font-size: 1.5em } .postbody h3 { font-family: arimo; font-size: 1.7em } .postbody h3.first { font-size: 2em; } body, h1, h2 { font-family: arimo }
-
@yzahn
תודה רבה!
כעת אני קצת משחק בזה לפי טעמי..צריך לשמור או שאפשר לרענן את הדף כך כמו שהוא?
-
@ישראל-חבר אפשר לקבל קוד CSS לגופנים באתר Google Fonts
-
@ישראל-חבר אמר בעיצוב בצד משתמש של פורום phpBB:
צריך לשמור או שאפשר לרענן את הדף כך כמו שהוא?
אין צורך לשמור או לרענן. העיצוב מתעדכן מייד
-
-
.content { padding: 10px; }
-
@yzahn
בשביל שזה יחול צריך לפתוח את התוסף בכל דף מחדש? -
-
@ישראל-חבר אמר בעיצוב בצד משתמש של פורום phpBB:
בשביל שזה יחול צריך לפתוח את התוסף בכל דף מחדש?
אפשר להגדיר שהעיצוב ייטען אוטומטית על ידי לחיצה על אייקון ה-:pushpin:
-
@yzahn הכריש
בזכותך.
40% מהאנטגוניזם שהקפיץ לי האתר הזה הוסרו.
מדהים מה שאפשר לעשות עם הקוד...td div { padding: 15px; } .rtl blockquote { font-size: .95em } .phpbb-ads-center span div { padding: 7px; background-color: rgb(104,143,141); } .rtl .wrap { border: 2px solid rgba(0,0,0,0); } blockquote { background-color: rgba(108,109,115,0.03); border:.5px solid rgba(0,0,0,0); border-right: 5px solid #b9acac; } .action-bar > .pagination { padding: 6.5px; } .action-bar { padding: 8px; box-shadow: .5px .5px 5px 2px rgba(45,43,43,0.34); } p.author { border-bottom: .5px solid #b9aeae; } .rtl .wrap { background-color: rgba(255,0,0,0); } .postbody .content { background-color: rgba(255,0,0,0); } .postprofile .profile-posts a { font-size: 1.2em } .bg2 .notice dt { font-size: .9em } .bg2 .notice dd { font-size: 1.2em } .post .postprofile { border-right: .5px solid #b9aeae; } a.topictitle { font-size: 1.7em } ul.topiclist li { background-color: rgb(234,238,254); } .forabg { line-height: 1.5; font: Varela Round font-size: 1.5em } .navbar { line-height: 1; font-size: 1.2em } .postprofile strong { line-height: 1.5; font-size: 1.3em } .postprofile a { font-size: 1.7em } line-height: 12; .postbody .content { line-height: 12; } .topic-title a { line-height: 2; } .content { border-radius: 3.5px; line-height: 1.4; } @font-face { font-family: 'Arimo'; font-style: normal; font-weight: 400; src: local('Arimo Regular'), local('Arimo-Regular'), url(https://fonts.gstatic.com/s/arimo/v13/P5sMzZCDf9_T_10bxCF8jA.woff2) format('woff2'); unicode-range: U+0590-05FF, U+20AA, U+25CC, U+FB1D-FB4F; } .postbody .content { font-family: arimo; font-size: 1.5em } .postbody h3 { font-family: arimo; font-size: 1.5em } .postbody h3.first { font-size: 2em; } body, h1, h2 { font-family: arimo } .wrap { background-color: rgba(66,73,73,0.09); } .content { padding: 15px; } .post { box-shadow: .5px .5px 5px 2px rgba(45,43,43,0.34); background-color: rgb(255,255,255); } .forumbg { line-height: 2; font: Varela Round font-size: 1.2em } .row .list-inner { font: Varela Round } .topic_preview_first { line-height: 1.3; font-size: 1.5em }
-
-
-
@yzahn
הטיפול הוא רק בפונטים וצבעים
או שאפשר למשל להקפיא שורת כותרת, ולהזיז אלמנטים בעמוד ע"י ה-CSS?
ואיך מקבעים תמונת רקע?כ"כ הרבה שאלות יש לי...
-
אפשר להגדיר שהעיצוב ייטען אוטומטית על ידי לחיצה על אייקון ה-
נמצא ב?
-
אפשר. אפשר הרבה מאוד ב-CSS. אני בעצמי לא מייבין גדול בזה. (חבל שבעלי האתר לא משקיעים בזה).
@GolanArt אמר בעיצוב בצד משתמש של פורום phpBB:
נמצא ב?
תוסף זה שהבאתי למעלה
-
אפשר. אפשר הרבה מאוד ב-CSS. אני בעצמי לא מייבין גדול בזה. (חבל שבעלי האתר לא משקיעים בזה).
@GolanArt אמר בעיצוב בצד משתמש של פורום phpBB:
נמצא ב?
תוסף זה שהבאתי למעלה
:+1: