ביצים נדבקות לקליפה


  • P p P

    אני פותחת את הביצים והן ממש מוזרות
    ביצה אחת עם נקודות שחורות
    ביצה אחת נוזלית
    ברב הביצים החלמון דבוק לקליפה וצריך לנער את הביצה כדי שיצא 😞
    התאריך בסדר גמור
    ואת הביצים אני שומרת בקרור
    מה יכולה להיות הסיבה לכך? ואיך יודעים אם אכן הביצים שקנינו ממקום ראוי וממשווק מורשה? (אני מזמינה אותם בטלפון ומגיע עד הבית)
    אודה לכל מי שיש בידו מידע בנושא!


  • P ניהול

    @הדסה בד"כ שהקליפה נדבקת, זה קורה בביצים לא טריות.
    תפני למי שהזמנת ממנו.


  • P p P

    @margalit
    התאריך ל07/07 זה מה שמוזר
    יכול להיות מצב שמזייפים חתימות?


  • P ניהול

    @הדסה אמר בביצים נדבקות לקליפה:

    @margalit
    התאריך ל07/07 זה מה שמוזר
    יכול להיות מצב שמזייפים חתימות?

    אולי?!
    של איזה חברה זה?


  • P p P

    ביצי הכפר
    כנראה יש להם בעיות באחסון

    מצאתי את זה:

    ביצה - אוכלים בטוח
    אך ורק ביצים מוחתמות !!!

    יש לקנות אך רק ביצים מוחתמות, דבר המבטיח שעברו בדיקה, שיקוף, מיון ואריזה בתחנות מיון רשמיות המבוקרות על-ידי רופא וטרינר מומחה ואנשי מקצוע אחרים. במהלך השיקוף, כחלק מתהליך המיון, מוצאות מהשיווק ביצים פסולות, כהגדרתן בכללי המועצה לענף הלול.

    הפרטים המופיעים בחותמת שעל הביצים

    שם המשווק או סימנו המסחרי (למשל תנובה, גליקסמן ואחרים);
    גודל הביצה בספרות מגודל S ועד XL, בחנויות נמצא בד"כ את הגדלים M (מדיום), L (לארג'), XL (אקסטרה לארג') ;
    בשורה העליונה מודפס תאריך, שהוא התאריך האחרון לשיווק;
    בשורה התחתונה מודפסת המילה במקרר, ולאחריה המלצה על התאריך האחרון לשימוש (חודש לאחר התאריך האחרון לשיווק). ההמלצה על התאריך האחרון תקפה רק כאשר הביצים הובאו הביתה והוכנסו מיידית למקרר. אפשר להשתמש בביצים אלה גם מספר ימים מעבר לתאריך האחרון לשימוש, ובלבד ששהו כל הזמן במקרר. עדיף לרכוש מדי פעם ביצים טריות, בחנות אמינה וממוזגת, מאשר לרכוש ולאחסן בפעם אחת כמות גדולה מאוד של ביצים לתקופה ארוכה מדי.
    קניית ביצים
    כדאי לקנות ביצים רק בחנויות בהן הטמפרטורה היא בסביבות 20 מעלות צלסיוס.
    יש להימנע מקניית ביצים בשווקים פתוחים, בהם הביצים נשמרות ללא קירור, ללא חותמת, ועל-פי-רוב ללא שני הדברים גם יחד.

    סוגי הביצים שעל המדף

    ביצים רגילות, האמורות להגיע אל החנות עד כשבוע מההטלה;
    ביצים אורגניות - ביצים שהוטלו בתנאים של מרעה חופשי ומזון אורגני;
    ביצי חופש - ביצים שהוטלו בתנאים של מרעה חופשי ומזון רגיל;
    ביצי אומגה - ביצים בהן מזון המטילות מועשר בחומצת שומן אומגה 3.
    אחסון הביצים בבית
    בבית, יש להכניס את הביצים מיידית למקרר. מומלץ להשאיר את הביצים באריזתן המקורית על מדף בתוך המקרר, ולא בדלת המקרר. האריזה המקורית מגינה על הביצים מפני התייבשות וחדירת ריחות זרים.

    השימוש בביצים שבורות וסדוקות
    אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות, נוזלות ומלוכלכות, אלא לאפייה או לבישול מלא בלבד.

    xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx "xxxx xxxxx"x xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x"xxxx xxxxx"x xx xx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xx xxx xx xx xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx
    ביצים טריות מאוד - לא כביצים קשות
    ביצים טריות מאד אינן מתאימות לבישול כביצים קשות, כי הקליפה "נדבקת" אל החלבון. רק לאחר 3-2 ימים מההטלה הביצים מתאימות לבישול כביצים קשות. הגורם לכך הוא בועות של פחמן דו-חמצני (CO2), שלפני יציאתן מהביצה "מדביקות" את הקליפה לחלבון. עם הטלתה, הביצה מכילה יחסית הרבה פחמן דו-חמצני, ולכן מגיבה חומצית. לאחר 2--3 ימים יוצא הגז דרך הקליפה, ותגובת הביצה הופכת בסיסית.

    צבע קליפת הביצה
    לצבע הקליפה אין כל כל קשר לאיכות הביצה, והוא תולדה של זן העופות.

    צבע החלמון
    לצבע החלמון אין קשר לאיכותו. צבע כתום/אדמדם הוא תולדה של תוסף במזון המטילה, ואין בו כל יתרון לעומת חלמון בהיר.

    חשוב להימנע מפעולות אלה כדי לשמור על בטיחות הביצה:

    מומלץ לא להפריד בין החלמון לבין החלבון על-ידי העברת התכולה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות מכשירון קטן וזול, העושה פעולה זו בקלות.
    אין זה רצוי לרחוץ ביצים. גב הקליפה, גם כאשר הוא נראה נקי, עלול להכיל חיידקים, ויש להימנע מלהחדירם אל תוך הביצה עם פתיחתה, למשל על-ידי רחיצה לא נכונה. עם זאת, במקרה שבכל זאת רוחצים את הביצים, יש לעשות זאת רק לפני השימוש, במים בטמפרטורה גבוהה מעט מזו של הביצים, ואז לנגבן היטב לפני פתיחתן.
    יש להימנע מהכנת מיונז בבית. המיונז הקנוי מיוצר מביצים שעברו פיסטור (כמו חלב) במפעל תעשייתי לעיבוד ביצים. כך יש ביטחון מלא שהמיונז חופשי מחיידקים.
    רצוי להימנע מאכילת ביצה רכה, ביצייה רכה, מוס שוקולד וכיו"ב, בעיקר לאנשים מבוגרים, שאצלם המערכת החיסונית נחלשת, או לתינוקות, שאצלם המערכת החיסונית עדיין אינה מפותחת דיה.
    חשוב לטגן ביצה די זמן משני הצדדים, עד שלא ישאר מרכיב נוזלי, בדרך כלל כ- 3-2 דקות מכל צד.
    איך מזהים ביצה טרייה?

    אפשר לזהות ביצה טרייה או לא טרייה בשתי דרכים:

    בביצה שלמה - בקליפתה;
    בביצה פתוחה - שלא בקליפתה.
    ציפה במים (ביצה בקליפתה)
    מניחים את הביצה בכלי שבו מים:
    ביצה טרייה - נחה בצורה מאוזנת על תחתית הכלי.
    ביצה פחות טרייה - החלק הרחב של הביצה מתחיל להתרומם, והחלק הצר מונח עדיין על תחתית הכלי.
    ביצה לא טרייה - הביצה כולה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב כלפי מעלה.
    ביצה ישנה/פסולה למאכל - הביצה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב בולט מחוץ למים.

    הסבר למצבי הציפה השונים:
    לאחר ההטלה נוצר בחלק הרחב/הפחוס של הביצה תא אוויר, ההולך וגדל עם הזמן ועם הטמפרטורה. ככל שהביצה מתיישנת יותר ומצויה בטמפרטורה גבוהה יותר, כן גדל גם תא האוויר. תא האוויר משמש כמצוף, והשינויים במצב הביצה במים נגזרים מגודלו.

    ביצה פתוחה (ללא קליפה)
    שוברים את הביצה ושופכים את תוכנה על צלחת שטוחה:
    ביצה טרייה - נשארת צפופה על שטח קטן של הצלחת. החלמון בה גבוה, החלבון גבוה, ותא האוויר בקליפה קטן.
    ביצה פחות טרייה - מתפשטת יותר על הצלחת. החלבון בה פחות סמיך ונמוך יותר, החלמון נמוך יותר, ותא האוויר בקליפה גדול יותר.
    ביצה ישנה מאוד - מתפשטת על-פני שטח נרחב. החלבון מימי ונמוך מאוד, החלמון נמוך עם קמטים במעטפת, ותא האוויר בקליפה גדול מאוד. ביצה כזו אינה ראויה למאכל.


  • P ניהול

    @הדסה אמר בביצים נדבקות לקליפה:

    ביצי הכפר
    כנראה יש להם בעיות באחסון

    לא מכירה!
    זה עם חותמת?
    בכל מצב תפני אליהם!


  • P p P

    כן עם חותמת!



  • @הדסה אמר בביצים נדבקות לקליפה:

    ביצים טריות מאד אינן מתאימות לבישול כביצים קשות, כי הקליפה "נדבקת" אל החלבון. רק לאחר 3-2 ימים מההטלה הביצים מתאימות לבישול כביצים קשות. הגורם לכך הוא בועות של פחמן דו-חמצני (CO2), שלפני יציאתן מהביצה "מדביקות" את הקליפה לחלבון. עם הטלתה, הביצה מכילה יחסית הרבה פחמן דו-חמצני, ולכן מגיבה חומצית. לאחר 2--3 ימים יוצא הגז דרך הקליפה, ותגובת הביצה הופכת בסיסית.

    זאת לא תשובה לשאלה שלך?


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

10
מחובר

2.1k
משתמשים

4.0k
נושאים

31.1k
פוסטים