איך לנקות את האבנית בקומקום - טיפ



  • את הרעיון הזה שאבתי במוצאי פסח האחרון.

    מי באיתנו אינו קונה לימונים ומשתמש בהם ולא סוחט אותם עד הסוף ולבסוף הם הולכים לזבל עם חצי מיץ בתוכם.

    אז הרעיון/הטריק הוא כזה:

    לוקחים את החצי לימון ומוצאים ממנו את המיץ עד הסוף.
    כלומר: לוקחים קערית קטנה וכפית ומתחילים לחפור בלימון עד שיוצא כל המיץ (אל תבזבזו שום דבר כולל הגרעינים והחתיכת הקטנות וכולל הקליפה)

    לוקחים את הקומקום ומלאים בו 1 ס"מ מים ומרתיחים (על אחריותכם הבלעדית) ולאחר שהמים רותחים מכניסים לשם את כל "החפירות" של הלימון (המיץ+החתיכות+הקליפה)
    מערבבים טוב טוב ומחכים כמה דקות (בנתיים תעשו דברים אחרים)

    חומצת הלימון תתחיל לעבוד ולהוריד את כל האבנית.
    תנערו מידי פעם ואפילו תתנו עוד הרתחה קטנה עם הלימון.
    לאחר כ-10 דקות תשטפו טוב טוב את הקומקום ותקבלו קומקום נקי.
    את הפעולה הזו עושים פעם בשבוע

    רק דגש אחד:
    אם יש הרבה אבנית בקומקום תצטרכו קודם להוריד את כל האבנית ואז לעבוד בשיטה הזו כל שבוע אבל, עדיין אם תעשו עם הלימון כמה פעמים תתחילו לראות שכמות האבנית יורדת

    ולשדרוג הרעיון הזה אם אתם עושים את הפעולה הזו ביום שיש לפני שבת תוכלו לשמור את ה"תערובת" מהקומקום בצינצנת קטנה ולהעביר את הלהלימון למייחם במוצ"ש באותה פעולה (ואם נשאר לכם לימון משבת תוכלו לשים עוד טיפה לימון להמשך ההפקטיביות)

    מה שטוב בלימון מחומרים אחרים שגם אם נשאר טיפה מהטעם/ריח זה לא מזיק משא"כ בחומרים כימיים


  • P ניהול

    @zvinisim תודה!!
    אפשר גם עם חומץ- הוא מוריד מעולה וכן מלח לימון או מיץ לימון (על הלימון עצמו אף פעם לא חשבתי), כדאי לעשות עם לימון/חומץ פעם בחודש- חודשיים.
    ולשימור (פעם בשבוע- שבועיים) להשתמש עם סודה לשתיה- 2 כפות בערך עם כ- 400 מ"ל מים ולהרתיח.


  • P P ניהול

    אני עושה מדי תקופה עם מלח לימון (כן, יש גם כשר לפסח...), מרתיח שוב פעם אח"כ מים נקיים - וחסל. לא רואה כל קושי בזה, הוא מוריד מעולה גם שכבות עבות. ואגב, חומץ אמנם מוריד אבנית, אבל עושה ריח לוואי חזק.


  • P ניהול

    @margalit אמר באיך לנקות את האבנית בקומקום - טיפ:

    אפשר גם עם חומץ- הוא מוריד מעולה

    @שלום-דיין אמר באיך לנקות את האבנית בקומקום - טיפ:

    עושה ריח לוואי חזק.

    טעות נפוצה, כשמרתיחים את החומץ. הבית מתמלא בריח ניחוח.
    אין צורך להרתיח. מכניסים כמות של חומץ שמכסה את האבנית, ונותנים לזה להיות בפנים פרק זמן של רבע שעה בערך. והאבנית נמסה לגמרי. בלי ריח ובלי תחושת חמיצות.
    אח"כ שטיפה והרתחה, ולשימוש.

    ⚠ יש לזכור לרוקן את הקומקום לאחר ההשריה❗
    בזמנו מילאתי בקומקום מים ע"ג החומץ. וכשמזגתי חלב לכוס, הוא הפך לחתיכות.
    זרקתי 2 שקיות, ורק אז קלטתי. נס שלא הכנתי תה...


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

28
מחובר

2.0k
משתמשים

3.9k
נושאים

30.6k
פוסטים