מתכונים לפסח


  • P ניהול

    כדי שהפסח הזה לא יהיו תלונות שאין מה לנשנש, הנה כמה מתכונים לעוגות טעימות מאוד שמתאימות לפסח.
    בתאבון!!!
    אשמח אם תשתפו גם אתם במתכונים טעימים לפסח 🎂 🍰 🍦
    (רק טעימים במיוחד!!! 😋 )

    אני אעלה את המתכונים שיש לי קצת בהמשכים, כל פעם כשיהיה לי זמן פנוי אני אקליד עוד מתכון, בינתיים אשמח שיתווספו פה עוד הרבה מתכונים טעימים)


  • P ניהול

    עוגיות אגוזים
    רכיבים
    3 כוסות אגוזים טחונים דק
    1 כוס סוכר
    1 כוס וניל
    1 ביצה גדולה
    1/2 כפית קמח תפו"א (לא חובה)
    לקישוט
    100 גרם אבקת סוכר
    40 עטורות נייר קטנות

    אופן ההכנה
    מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, הסוכר, הוניל והקמח תפו"א
    מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.
    יוצרים מהתערובת כדורים בגודל קטן מאגוז מלך.
    מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים בעטרת נייר
    מסדרים את עטרות הנייר ובתוכן הכדורים בתבנית אפייה
    ומכניסים לתנור שחומם מראש ל140 מעלות ללא טורבו
    אופים כרבע שעה עד לבקיעת הכדורים
    מצננים ומאכסנים בכלי אטום במקרר.


  • P ניהול

    סופלה שוקולד ומוס חלווה
    רכיבים לעוגת סופלה
    300 גרם שוקולד מריר
    150 גרם חמאה
    1/2 מיכל שמנת מתוקה
    6 ביצים (לא מהמקרר)
    3/4 כוס סוכר

    רכיבים למוס חלווה
    1 מיכל שמנת מתוקה
    2 כפות סוכר
    2 כפות אינסטנט פודינג וניל
    2 כפות ממרח חלווה

    לקישוט
    1 כוס שערות חלווה

    אופן ההכנה
    לעוגה:
    ממסים את השוקולד, החמאה, והשמנת מתוקה (אפשר במיקרוגל)
    במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשולייםומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז .
    למוס:
    במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלווה ומקציפים לקצפת יציבה.
    משטחים את קצפת החלווה בשקע שנוצר בעוגה. מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
    לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלווה לקישוט.

    בתאבון!!


  • P ניהול

    עוגת קוקס
    רכיבים
    6 ביצים
    כוס סוכר
    כפית נס קפה
    2 כפות קקאו
    100 גרם קוקוס
    לציפוי:
    שמנת מתוקה או רצפת ריצ'
    אינסטנט פודינג
    כף סירופ מייפל
    כפית נס קפה

    אופן ההכנה
    להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם כוס סוכר.
    בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם כפית נס קפה, 2 כפות קקאו.
    להוסיף 3 כפות מהקצף הלבן לתערובת החומה ולערבב בצורת עטיפה.
    להוסיף לקצף 100 גרם קוקס ולערבב בצורת עטיפה.
    לשטח בתבנית עגולה את הקצף ואח"כ את התערובת החומה בעדינות שלא יתערבבו.
    ו...אופים
    ציפוי:
    מקציפים, ומשתחים על העוגה אחרי שמתקררת.
    אפשר להוסיף גם שוקולד מריר מומס יחד עם הקצפת.


  • P ניהול

    זה המתכון האהוב עלי!!!
    לא יודעת איך לא שמתי אותו ראשון
    חובה לנסות!!!!!!!
    לא תפסיקו להתענג עליו (גם לא בפסח)
    גלידת תות🍧 🍓 🍦
    רכיבים

    450 גרם תות טרי או קפוא חצי מופשר
    3 חלבונים
    3/4 כוס (180 גרם) סוכר
    1 כף מיץ לימון
    1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'/שמנת מתוקה

    לרוטב:
    200 גרם תותים
    2 כפות סוכר

    אופן ההכנה

    חותכים את התותים לרבעים ומקציפים היטב עם החלבונים, הסוכר ומיץ הלימון, כ-10 דקות במהירות גבוהה, עד שהקציפה ממלאה את הקערה הגדולה של המיקסר. כדאי לכסות את הקערה במהלך ההקצפה, כדי לא ללכלך את הסביבה.
    מקציפים בנפרד קצפת ריצ'/שמנת מתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה את קציפת התות. אפשר לקפל יחד בעזרת כף גדולה. מעבירים לגביעים אישיים או לקערה ומקפיאים.
    להכנת הרוטב, מרסקים במערבל את התותים עם הסוכר לעדינות הרצויה. יוצקים על המנות לפני ההגשה.

    תהנו!!!


  • P ניהול

    את המתכון הזה לא ניסיתי- חברה שלחה לי אותו והיא טוענת שהוא אחד הדברים המושלמים.
    תנסו- הוא נראה טוב!!!
    מלבי שוקולד לבן עם דובדבנים🍒 🍧 🍒

    החומרים:

    לגנאש:
    1/4 כוס שמנת להקצפה של ריצ'
    1 מקל קינמון
    120 גרם שוקולד לבן קצוץ

    למלבי:
    4 כוסות חלב
    8 כפות קורנפלור מנופה
    3 כפות מי ורדים
    ¼ 1 כוסות שמנת להקצפה
    1/2 כוס סוכר

    לרוטב דובדבנים:
    200 גרם דובדבנים מגולענים, טריים או משומרים
    1/2 כוס סוכר
    מעט קוקוס טחון קלוי

    אופן ההכנה:
    תחילה מכינים את הגנאש, בסיר קטן מביאים כמעט עד רתיחה את השמנת. מוסיפים את מקל הקינמון ומסירים מהאש. ממתינים 10 דקות. מסננים ומביאים שוב כמעט עד רתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב.
    יוצקים לכלי זכוכית בקוטר 20 עד 24 ס"מ ומצננים לפחות שעה במקרר.
    להכנת המלבי, בקערה קטנה מערבבים היטב כוס חלב עם הקורנפלור ומי הוורדים.
    מביאים לרתיחה את 3 כוסות החלב שנותרו עם השמנת והסוכר וטורפים פנימה את תערובת הקורנפלור. מביאים לרתיחה תוך ערבוב במטרפה ומבשלים כ-3 שניות נוספות, להסמכת התמיסה.
    יוצקים את המלבי החם על הגנאש הקר שבכלי הזכוכית. מכסים את התבנית בניילון נצמד צמוד למלבי, כדי למנוע יצירת קרום. מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה.
    להכנת רוטב הדובדבנים, על אש נמוכה מביאים לרתיחה את הדובדבנים עם הסוכר ומבשלים עד שהדובדבנים התרככו. מסירים מהאש ומקררים.
    מחלקים את המלבי הקר למנות ומגישים עם כף מרוטב הדובדבנים, מקשטים בקוקוס קלוי.


  • P ניהול

    אלפחורס
    הייתי ממליצה לא להכין משו בשרי עד שעוגיות מתחסלות, פשוט חבל שתכינו והילדים לא יוכלו כי לא רוצים להתבשר......
    או שתחביאו את העוגיות 😉
    IMG-20150205-WA0018.jpg

    רכיבים
    400 גרם קורנפלור
    100 גרם אבקת אפיה
    125 מרגרינה/חמאה
    1 אינסטנט וניל
    5 חלמונים
    קליפה מגורדת מלימון אחד

    -למלית-
    1 כוס ריבת חלב
    -לקישוט-
    1 כוס קוקוס

    אופן ההכנה
    מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
    מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס"מ.
    מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
    מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגיה ריקה, ליצירת סנדוויץ'. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים.
    מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
    לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

    יש לי מתכון של קרין גורן- נראה לי שאפשר לעשות אותו בלי הקמח ואולי להוסיף יותר קורנפלור/ לשים במקום קמח תפו"א. אבל לא ניסיתי- לא לוקחת אחריות.
    אם לא יהיה טוב לפסח תשמרו את זה לכל השנה (את זה כן ניסיתי וממליצה מאוד)

    200 גרם חמאה רכה
    200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
    3 חלמונים
    1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
    200 גרם קורנפלור (1/2 1 כוסות, פחות כף)
    200 גרם קמח (1/2 1 כוסות, פחות כף)
    2 כפיות אבקת אפייה
    1/2 כפית אבקת סודה לשתייה


  • P ניהול

    סופלה שוקולד מושלם!! (למי שאוהב מאוד מתוקקקק)
    אני מאוד אוהבת סופלה,
    תמיד ניסיתי למצוא את המתכון המושלם-
    כל מתכון שראיתי ניסיתי
    עד להגעתי למתכון הכי טוב!!!
    שווה במיוחד!!!

    רכיבים
    כוס שמן
    200 גרם שוקולד מריר
    4 ביצים
    כוס סוכר
    חצי כוס קמח תפו"א (כל השנה קמח רגיל)
    אפשר להוסיף עוד קוביות שוקולד לפי הטעם

    אופן ההכנה

    ממיסים את השמן והשוקולד במיקרוגל, מערבבים שלא יישארו גושים.
    מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את הקמח, מערבבים טוב שלא יישארו גושים.
    מוסיפים את הבלילה של השוקולד.
    שמים בכוסיות קרטון קטנות (אפשר להוסיף הכל כוסית עוד קוביית שוקולד כדי לשבח את הטעם)
    מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות.
    המרכם צריך להיות מבחוץ קשה בפנים רך.
    להגיש חם!!!


  • P ניהול

    את המתכון הבא אפשר להכין בצורות שונות, להתקשקש על זה לפי הטעם שאתם אוהבים
    אני נותנת סוג שאני אוהבת אבל אפשר מאוד להשתדרג עם זה.
    בגדול צריך לשים גלידה, חלב וסודה- לבחור לפי הטעם האהוב עליכם ולהוסיף עוד קשקושים שיוסיפו לכם טעם 😋
    מילק שייק🍦

    רכיבים
    300 גרם גלידת וניל
    4 כפות ריבת חלב
    1/4 כוס מי סודה
    1/4 כוס חלב

    לקישוט:
    2 כפות ריבת חלב
    מיכל קצפת מתוקה מוכנה
    מרשמלו

    אופן ההכנה
    מערבלים את הגלידה, הסודה, החלב ושתי כפות ריבת חלב.
    מחממים שתי כפות של ריבת חלב כדי לעשות אותה נוזלית, ומזלפים על הכוס מבפנים.
    מוזגים את המילקשייק לתוך הכוס ומקשטים למעלה בקצפת, מזלפים ריבת חלב ומוסיפים מרשמלו (אפשר לשרוף אותו קצת עם ברנדי)

    תהנו!!!!!


  • P ניהול

    🍓 🍓 🍓 גלידת ג'לי תות 🍓 🍓 🍓
    במתכון הזה אני לא יודעת בדיוק כמויות כי אני עושה לפי העין- מקווה שתסתדרו עם זה.

    רכיבים
    ג'לי תות
    ריצ' קפה
    ריצ' וניל
    4 חלמון ביצה.
    כוס סוכר
    פודינג וניל

    אופן ההכנה
    לערבב את הג'לי תות עם הריצ' קפה.
    לחלק לשתיים ולשטוח בשתי תבניות, ולהקפיא.
    להקציף את החלמון עם הסוכר, להוסיף בעטיפה את הפודינג והריצ' וניל ולשים מעל הג'לי
    (רק באחד), את הג'לי השני לשים מעל.

    בתאבון!!!


  • P ניהול

    יש לי עוד המון מתכונים שלא נראה לי שיהיה לי זמן להעלות אותם- אבל אני אשתדל
    (אולי אני אצלם ויעלה את התמונה אבל אני לא בטוחה שתצליחו להבין- אני כותבת קיצורים)

    אבל אני מאוד אשמח שכל הנשים פה בפורום יעלו את המתכונים שלהם כדי שגם אני אוכל השנה לגוון.

    אם כל אחת תכתוב פה אפילו רק מתכון אחד טוב- יהיה לנו פה ים של מתכונים.

    🙏 🙏🏻 🙏🏼 🙏🏽

    בבקשה תעלו מתכונים אני רוצה להכין משהו שונה ממה שאני רגילה!


  • P ניהול

    b54741_Bishulim_Passover_Digital_Cookbook.pdf
    העלתי פה חוברת מתכונים שחברה שלחה לי


  • P ניהול

    אני מצרפת תמנות של מתכונים, מקווה שתבינו את המתכון,
    אם יש שאלות תשאלו בכיף
    עוגת מוס שוקולד (שתי מתכונים- שניהם מאוד טובים)
    b16f7afd-b7a7-428c-8a0d-5de3616984bc-image.png


  • P ניהול

    עוגה כושית
    35fe33cb-8e40-4fe2-ada8-d278a33af25f-image.png


  • P P

    דבר ראשון תודה רבה על כל המתכונים בעז"ה יהיה חג טעים במיוחד😋
    גם לי יש כמה מתכונים חמודים וקלילים....

    עוגיות שקדים מעולות.

    2 כוסות קמח תפו"א
    2 כוסות שקדים טחונים דק
    3/4 כוס שמן
    3/4 כוס סוכר
    2 ביצים בינוניות
    שקד לנעיצה בכל עוגיה (עשיתי גם בלי השקדים והם יצאו מעולות..)

    אופן ההכנה: כמו כל העוגיות החמציות שאנחנו מכירות\ים.

    רולדה לפסח

    חומרים:
    4 ביצים
    3 כפות סוכר
    5 כפות קמח תפו"א

    להקציף את הביצים ולהוסיף את הסוכר ולאחר מכן להוסיף את הקמח תפו"א להשטיח בתבנית ולאפות כ-10 דקות

    למילוי:
    במתכון המקורי המילוי היה ריבת תות אני עשיתי עם קצפת רגילה...והעוגה יצאה ממש מעולה 👌

    ואיך אפשר בלי העוגת שוקולד עם הסוכריות של היומולדת שלנו שהיינו קטנים...🎂
    (כמובן שאפשר לשדרג אותה לעוגת יומולדת לאלו שנולדו בפסח..)

    לבשל בסיר:
    כוס קקאו
    כוס סוכר
    כוס מים
    כוס שמן
    כפית נס קפה
    מקררים ולבנתיים מקציפים:
    6 חלבונים (הלבן) וכוס סוכר
    מוסיפים את השוקולד לקצף ביצים ומוסיפים כוס וחצי קמח תפו"א\ קונפלור+אבקת אפיה.

    לציפוי:
    1/2 קצפת צמחית
    שוקולד לפי העין.
    לבשל יחדיו עד להמסת השוקולד
    ולצפות את העוגות המוכנות..

    העוגה נכנסת ב-3 תבניות אינגליש או בש"ע לתבנית הזאת.

    שיהיה חג פסח כשר ושמח לכוולם!!!😀


  • P S ניהול

    היות ואני אוהבת להכין עוגות וקינוחים ללא הרבה מאמץ ולכלוך, צרפתי 2 מתכונים קלים וטעימים...
    פסח כשר ושמח!

    ממתק / קינוח משקדים
    20 תמרים
    2 כוסות שקדים לבנים קלופים (שופכים על השקדים מים רותחים ומשרים למשך מס' דקות ואז הקליפה החומה יוצאת בקלות)
    2 כפות דבש
    2 כפות שמן
    3-4 כפות קקאו משובח (אפשר גם אבקת שוקו משובחת)

    אופן ההכנה: טוחנים את השקדים והתמרים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים למשך שעתיים/ משטחים על תבנית, מקפיאים וחותכים לריבועים קטנים.

    עוגת שוקולד בטעם של פעם
    8 ביצים
    2 כוסות סוכר
    1+1/3 כוס שמן
    2 כפיות אבקת קפה מומסת ב 2 כפיות מים
    3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
    1+1/2 כוס קמח תפו"א
    1/2 כוס שקדים טחונים
    1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים גס

    אופן ההכנה: מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך 7 דקות, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן, קפה, קקאו, קמח תפו"א ושקדים טחונים. יוצקים לתבנית עגולה (26 ס"מ) או לסיר פלא, זורים מעל אגוזי מלך קצוצים ואופים 30-40 דקות בחום של 180 מעלות.


  • P S ניהול

    מקווה שזה קשור ל"מתכונים לפסח"... אם לא אשמח שתמקמו את זה במקום המתאים!

    במשך כ 12 שנים אספתי טיפים יעילים לאפיה בפסח (במיוחד) ובכל השנה, מקווה להעלות את כולם אי"ה עוד לפני החג.
    תודה על פתיחת הנושא ועל נתינת הבמה כאן בפורום המיוחד הזה!👍

    • כשצריך להוסיף נוזלים לתערובת של עוגה, מומלץ ש2/3 מהנוזלים יהיו מי סודה.
      הסודה גורמת לעוגה לתפוח הרבה יותר מתוספת של אבקת אפיה.

    • העוגה יצאה מפושלת? לא נורא, היא תהיה קינוח נהדר!

    1. פוררו אותה בקערה לפירורים והוסיפו מעט אגוזים קצוצים. חממו בסיר 100 גרם שוקולד מריר, 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר ו 2 כפות יין אדום או מיץ תפוזים עד שנהיה לסירופ. לאחר שהסירופ הצטנן, יש להקציפו דקה אחת ולשפוך אותו על פירורי העוגה והאגוזים. ערבבו וצרו מהתערובת "כדורי שוקולד".
      הסירופ הזה יכול גם לשמש כציפוי שוקולד לעוגה (ללא מיץ התפוזים או היין).

    2. אפשר גם ליצור ממנה "טרייפל": בכוסיות קינוח הניחו חתיכות / פירורי עוגה, עליהם מעט אגוזים קצוצים, ומעליהם חתיכות פרי / סלט פירות. לאוכלים ריצ' בפסח - ניתן להקציף ריצ' ולהזריק לכוס מעט קצפת ומעליה חתיכות פרי לקישוט.


  • P S ניהול

    עוגיות משובחות
    4 ביצים
    1 כוס שמן
    1 כוס קוקוס
    1+ כוס אגוזים טחונים
    4 כפות קקאו איכותי
    1 כוס שוקוצ'יפס או שוקולד מגורר גס
    1 אבקת אפיה (או 1/2 כוס מי סודה)
    2 סוכר וניל - לא חובה!
    1/2 כף אבקת קפה נמס איכותית
    1 כוס סוכר
    500 גרם קמח תפו"א

    אופן ההכנה: מחממים תנור 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים לבצק, יוצרים עיגולים ומשטחים אותם מעט ביד, אופים בתנור 20 דקות עד להזהבה יפה.
    אפשר גם לשטח הכל בתבנית, אופים בתנור 20 דקות וכשהעוגה מוכנה - להוציא ולחתוך מיד לריבועים קטנים, לפני שהעוגה מתקשית.


  • ניהול קולינרי

    פוסט זה נמחק!

התחבר כדי לפרסם תגובה
 

עיצוב: GolanArt

26
מחובר

2.0k
משתמשים

3.9k
נושאים

30.7k
פוסטים