כתיב חסר או מלא? והאם לתת משקל לדרישות האקדמיה?
-
שאלה. (מעלה פה בלית מקום אחר, מקווה שזה חוקי)
אישית, אני מרגיש שהכתיב הנכון הוא 'תוכנת', לא 'תכנת'. אמיתי ולא אמתי. מרגיז אותי להיתקל במילה ספור.
סיפור למען השם. לא ספור.כנ"ל 'פירות', ולא 'פרות', ושהמורות בסמינר תגדנה מה שהן רוצות. חוץ מסופרות חרדיות, אף אחד לא כותב כך, וזה מעצבן בעיניים. ממתי פרות נמצאות בסלסלה?
עד פה.
האם ישנם עוד קוראים שהכתיב החסר מציק להם בעיניים? -
@נתן-גלנט הזזתי לפה, זו קטגוריה חדשה.
-
@נתן-גלנט איזה אושר, המקלדת שלי פצחה בריקוד בסגנון פרוגאי עתיק...
מקווה שעם ההתרגשות אצליח לענות..
תראה, בגדול לפני כשנה ומחצה, האקדמיה התירה לכתוב את המילים הנ"ל בכתיב מלא, כמו הוספת ו' אחרי אותיות קמץ קטן. לכן לא עליהם תלונותיך..
אבל מה,
גם אם את 'תוכנה' אני מסוגל לקרוא.
עם 'חוכמה', 'אוניה', 'קורבן', 'למוחרת', אני פשוט לא מתמודד. המערכת החיסונית שלי מסווגת את הטקסט אוטומטית למחלקת בני שש, או לחילופין, למחלקת טוקבקיסטים (ולא, לא רוסיים).
האקדמיה הצעידה אותנו צעד משמעותי לקראת כתיבה יידישאית. יב(ו)א יום בו לא נוכל לקרוא בלי אותיות ניקוד. -
@מעלה-ומוריד אמר בכתיב חסר או מלא? והאם לתת משקל לדרישות האקדמיה?:
@נתן-גלנט איזה אושר, המקלדת שלי פצחה בריקוד בסגנון פרוגאי עתיק...
מקווה שעם ההתרגשות אצליח לענות..
תראה, בגדול לפני כשנה ומחצה, האקדמיה התירה לכתוב את המילים הנ"ל בכתיב מלא, כמו הוספת ו' אחרי אותיות קמץ קטן. לכן לא עליהם תלונותיך..
אבל מה,
גם אם את 'תוכנה' אני מסוגל לקרוא.
עם 'חוכמה', 'אוניה', 'קורבן', 'למוחרת', אני פשוט לא מתמודד. המערכת החיסונית שלי מסווגת את הטקסט אוטומטית למחלקת בני שש, או לחילופין, למחלקת טוקבקיסטים (ולא, לא רוסיים).
האקדמיה הצעידה אותנו צעד משמעותי לקראת כתיבה יידישאית. יב(ו)א יום בו לא נוכל לקרוא בלי אותיות ניקוד.נכון, אוניה מרגיזה. במיוחד צוהריים. או כול.
נראה שיש הנחיות שתופסות, ויש כאלו שפחות. כך או אחרת, אישית מרגיז אותי לקרוא "ספור אמתי על סלסלת פרות".
(על מה האושר?) -
רק נותר לנו לברר מה יותר דבילי, כתיבה טוקבקיסטית, או כתיבה תִּקנית.
בכל מקרה באמת חסר טעם, לכתוב את המשפט הנ"ל בלי ניקוד בכתיב חסר.האושר, על כך שבזכותך נולד לנו חדר בבית הנפלא שלנו.
נ;ב; תגיד; אולי אתה יודע מה התפקיד של הסימן הזה;?
-
רק נותר לנו לברר מה יותר דבילי, כתיבה טוקבקיסטית, או כתיבה תִּקנית.
בכל מקרה באמת חסר טעם, לכתוב את המשפט הנ"ל בלי ניקוד בכתיב חסר.האושר, על כך שבזכותך נולד לנו חדר בבית הנפלא שלנו.
זהו. שיש מילים שהכתיב החסר אולי נכון, אבל מציק בעין. וכנ"ל על מלא. עניין של טעם. צריך קצת לסטות מהכללים היבשים.
לגבי כתיבה טוקבקיסטית, אני סבור שהיא צורת הכתיבה העתידית. עוד כמה שנים היא תחלחל חזק גם לפְּרינט.
-
@נתן-גלנט אמר בכתיב חסר או מלא? והאם לתת משקל לדרישות האקדמיה?:
עוד כמה שנים היא תחלחל חזק גם לפְּרינט
כמו שהיא כבר חלחלה חזק לפְרונט.
הכתיבה התקנית המסודרת, המנוסחת היטב, זה פסה.
סקרים מגלים שרוב הציבור בעד לכתוב את המילה עם, בא'. -
@נתן-גלנט אמר בכתיב חסר או מלא? והאם לתת משקל לדרישות האקדמיה?:
עוד כמה שנים היא תחלחל חזק גם לפְּרינט
כמו שהיא כבר חלחלה חזק לפְרונט.
הכתיבה התקנית המסודרת, המנוסחת היטב, זה פסה.
סקרים מגלים שרוב הציבור בעד לכתוב את המילה עם, בא'.טיוטת ספרי הראשונית נכתבה כך, ולטענת קוראי הביקורת היא לא הייתה קריאה כפרינט.
כלומר, ישנו איזשהו איזון, צריך למצוא אותו. -
להלן דוגמא:
"עצרת" - מלשון עצירה; עצור עצמך ממלאכה. -
-
אני רוצה לערוך ולמחוק (לא התכוונתי להכנס לעניין לא לי...) - אך אין אפשרות.
ותודה שאמרתם, @יוחנן. -
רק עכשיו נתקלתי באקראי בדילמה הזו כשבאתי לכתוב את צמד המילים:
ריח של פרות
:lying_face: